Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:48 | 27/11/2014

Μετά από 4ετή έρευνα σχετικά με τις φερόμενες ως μονοπωλιακές πρακτικές της Google επί Ευρωπαϊκού εδάφους, δηλαδή την προνομιακή παραουσίαση των δικών της προϊόντων και υπηρεσιών έναντι αυτών του ανταγωνισμού στα αποτελέσματα αναζήτησης, η Ευρωβουλή ψήφισε, προ ολίγου, υπέρ του διαχωρισμού της μηχανής αναζήτησης, από τις υπόλοιπες δραστηριότητες της Google.

 

Το ψήφισμα της Ευρωβουλευτών με 384 ψήφους υπέρ, 174 κατά και 56 παρών, δεν έχει την δύναμη να διαχωρίσει τις επιχειτηματικές δραστηριότητες της Google επί ευρωπαϊκού εδάφους, αλλά "λειτουργεί ως μήνυμα τόσο προς την Κομισιόν (που έχει την νομοθετική δύναμη να επέμβει) αλλά και στις κυβερνήσεις των χωρών μελών, να κρατήσουν σκληρή στάση απέναντι στην Google", αναφέρει το BBC.

 

Η τελική απόφαση για την στάση που θα κρατήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση απέναντι στην Google, εναπόκειται πλέον στην επίτροπο για θέματα ανταγωνισμού Margrethe Vestager που έχει στα χέρια της την υπόθεση την οποία κατέθεσαν ανταγωνιστές της Google το 2010 και αφορά στις "μονοπωλιακές πρακτικές της". Μια υπόθεση για την οποία ο προκάτοχος της Vestager, Χοακίν Αλμούνια, απέτυχε να βρεί λύση κοινής αποδοχής, κατά τη διάρκεια της θητείας του.

 

Εκπρόσωποι του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου των ΗΠΑ, εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για το ψήφισμα της Ευρωβουλής, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη δήλωση από την μεριά της Google.

Πηγή:lifo.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis