Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:39 | 23/12/2021

Ανάρτηση της κ. Ιωάννας Γκελεστάθη στο fb:

Το Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα λειτουργεί με υποδειγματικό τρόπο χάρη στον απαράμιλλο ζήλο τον οποίο επιδεικνύουν τόσο οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι όσο και οι εξωτερικοί φρουροί. Ο αφοσιωμένος Διευθυντής του Ε.Κ.Κ.Ν.Α. κύριος Σπύρος Πατσιογιάννης με ξενάγησε στους χώρους της φυλακής όπου είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με τους εργαζόμενους και με τους κρατούμενους και να διαπιστώσω ότι παρά τις δυσκολίες τις οποίες προκαλούν η έλλειψη του προσωπικού και η παλαιότητα των υποδομών η καθημερινότητα κυλάει εύρυθμα.

Στο Ε.Κ.Κ.Ν.Α. λειτουργούν Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο στα οποία έχουν ενσωματωθεί πρωτοποριακά προγράμματα προκειμένου να καταστεί η φοίτηση σε αυτά ελκυστική καθώς και Ι.Ε.Κ. ενώ συμπληρωματικά στις εκπαιδευτικές δομές τρέχουν κοινωνικά προγράμματα.

Παράλληλα ο Διοικητής της Εξωτερικής Φρουράς Ανθυπαστυνόμος κύριος Σεραφείμ Λέντας επιλαμβάνεται αποτελεσματικά της φύλαξης της φυλακής αξιοποιώντας όχι μόνο το ανθρώπινο δυναμικό αλλά και την σύγχρονη τεχνολογία.

Παρόντες κατά την διάρκεια της επίσκεψης ήταν τα μέλη του Θεματικού Τομέα Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας κύριοι Παναγιώτης Σταματέας και Ιωάννης Κουτσιούκος Πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας του Σωματείου της Εξωτερικής Φρουράς του Ε.Κ.Κ.Ν.Α. αντίστοιχα χάρη στην κινητοποίηση των οποίων αλλά και στην ανταπόκριση της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής τοποθετήθηκαν στους χώρους της φυλακής τέσσερις οικίσκοι οι οποίοι εξυπηρετούν τις ανάγκες των εξωτερικών φρουρών.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis