Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
16:20 | 18/11/2014

 

Η ΣΚΑΥ Θεσσαλονίκης παρακολούθησε από κοντά τα αστυνομικά μέτρα για τις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου, είτε ως εκτελούντες υπηρεσία, αλλά και με ομάδες εργασίας που καθ” όλη την ημέρα επισκεπτόταν Υπηρεσίες και σημεία όπου βρισκόταν τόσο οι στατικές δυνάμεις, αλλά κΑΙ οι διμοιρίες της Δ.Α.Ε.Θ.

Ακόμα μια φορά παρατηρήθηκε υπερβολή!

Εκτός από την υπερβολή στη χρησιμοποίηση της Αστυνομικής δύναμης της Γενικής μας, ήταν και αρκετές οι μετακινήσεις Αστυνομικών από άλλους νομούς και γενικότερα εκατοντάδες Αστυνομικοί στο δρόμο, για μία ημέρα κινητοποιήσεων, όπου τελικά υπήρχαν πολύ λίγες εστίες έντασης.

Η ΣΚΑΥ θα προβεί σε συγκεκριμένες καταγγελίες και «παρατράγουδα», με νέο άρθρο της, που καταγγέλθηκαν από φίλους της και τα οποία παρουσιάστηκαν την 17/11/2014, όπως, φύλαξη από Αστυνομικούς κτιρίων ιδιωτικών εταιρειών, μη πιστή τήρηση των ωραρίων της επιφυλακής, απαίτηση από στατικές ένστολες δυνάμεις που δεν έφεραν όπλο για τη διενέργεια ελέγχωνκαθώς μέτρα φύλαξης και άλλα πολλά!

Υπενθυμίζουμε ότι η εργασία κατά την ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ, θεωρείται κανονικά ως χρόνος υπηρεσίας, σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ. 4 του π.δ. 394/2001 και το άρθρο 57 παρ. 2 του π.δ. 141/1991, οπότε προσμετράτε επίσης κανονικά στον συνολικό εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας.

Η αφαίρεση τους έξτρα χρόνου γίνεται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ από τη διοίκηση,

1) ΕΙΤΕ ΜΕ ΑΔΙΑΘΕΤΟ ΑΛΛΑΓΗΣ,

2) ΕΙΤΕ ΜΕ ΥΠΕΡΩΡΙΑΚΟ ΡΕΠΟ,

3) ΕΙΤΕ ΜΕ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.


Εξάλλου, αξίζει να αναφερθεί, ότι συνολικός εβδομαδιαίος χρόνος εργασίας, μαζί με την πέραν του πενθημέρου εργασία, για τους συναδέλφους που εκτελούν:

α) εξωτερικές και εσωτερικές, μάχιμες, υπηρεσίες σε κυλιόμενες βάρδιες είναι 40 ώρες,

β) για τις γραμματείες είναι 42 ώρες και

γ) για τα δίκυκλα, τάξης, τροχαίας και ασφάλειας, καθώς και για τους πεζούς τροχονόμους είναι 36 ώρες.

Επίσης με τη σειρά μας να δώσουμε συγχαρητήρια σε όλους τους συναδέλφους που για μια ακόμα φορά απέδειξαν εξαιρετικό επαγγελματισμό και υψηλό φρόνημα, παρά τις δύσκολες εργασιακές και οικονομικές συνθήκες που βιώνουν!

Θεσσαλονίκη, 18/11/2014
Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ Σ.Κ.Α.Υ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

«πρώτα ο Συνάδελφος»

 

ΠΗΓΗ: skaythess.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis