Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:48 | 01/12/2014

 

Η Σ.Κ.Α.Υ. Θεσσαλονίκης, ως ενεργός συνδικαλιστικός οργανισμός (συνδυασμός-παράταξη), επειδή διαπιστώνει ότι, δυστυχώς, κανένα αρμόδιο όργανο και καμία αρχή (ειδικά το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας) δεν παίρνει υπεύθυνη στάση για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό των στελεχών στα Σ.Α. και στις Ε.Δ. ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΕΙΣ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ.

Ειδικότερα, η Σ.Κ.Α.Υ. Θεσσαλονίκης έγκαιρα και υπεύθυνα ήδη έχει γνωστοποιήσει για τις θέσεις της και συγκεκριμένα για σοβαρά ζητήματα όπως:

Α) Αναγνώριση της πλασματικής 3τίας του αρθ. 22 του ν. 3865/2010 για τους καταταγέντες από 1993-1995, αλλά και επέκτασή της για όλους τους ένστολους, σε  συνδυασμό με το γεγονός ότι η εξαγορά της είναι ακριβή (πληρωμή ποσού 6,67% επί των μεικτών αποδοχών μας για κάθε μήνα εργασίας), και ρύθμιση ώστε ο χρόνος αυτός να είναι πραγματικός, ώστε να λαμβάνεται υπόψη στα «πέναλτι» των ετών εργασίας του ασφαλιστικού.

Β) Αναγνώριση του χρόνου τέκνων, όπως ακριβώς ισχύει για όλους ανεξαιρέτως τους πολιτικούς δημοσίους υπαλλήλους, κάτι που χρειάζονται ιδιαίτερα οι  αυταδέλφισσες με κατάταξη 1990-1992 και του 1993, όλοι οι συνάδελφοι του 1995 και γενικότερα όλοι οι συνάδελφοι είτε μέσω Πανελλαδικών είτε από Ε.Φ. και Σ.Φ.

Γ) Να επεκταθεί η ευεργετική διάταξη για τους τρίτεκνους στα Σ.Α. και στις Ε.Δ., ιδιαίτερα εάν λάβουμε υπόψη τις σκληρές συνθήκες εργασίας και το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας.

Δ) Να υπολογίζεται η σύνταξή μας, ανεξαιρέτως για όλους με 35/35Α και όχι με 40/40Α, και βάσει τους παλιού νόμου. Ρητά να εξαιρεθούμε από τις διατάξεις για τη Βασική και Αναλογική Σύνταξη, ακριβώς επειδή και με το αιτιολογικό ότι η εργασία μας δεν έχει αναγνωριστεί ως επικίνδυνη και ανθυγιεινή.

ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ Ο Κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΛΥΘΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ.

επιμέλεια άρθρου Παπαδάκης Θεόφιλος, Γενικός Γραμματέας Ε.Α.Υ.Θ. – Μέλος της Σ.Κ.Α.Υ. Θεσσαλονίκης

Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Υπαλλήλων (Σ.Κ.Α.Υ.) Θεσσαλονίκης
«πρώτα ο συνάδελφος»

ΠΗΓΗ: skaythess.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis