Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:24 | 05/01/2019

Μοιάζοντας με ένα τουμπανιασμένο πιστόλι, το Heckler & Koch MP7 είναι μια διασταύρωση ανάμεσα σε ένα υποπολυβόλο και ένα τυφέκιο που στοχεύει στον χώρο των ειδικών δυνάμεων Στρατού και Αστυνομίας.

Στα τέλη της δεκαετίας του '80, το ΝΑΤΟ ανέπτυξε απαιτήσεις για ένα όπλο επόμενης γενιάς που θα ήταν πιο αποτελεσματικό απέναντι σε θωράκιση σώματος από ό, τι τα τρέχοντα όπλα που χρησιμοποιούσαν διαμετρήματα πιστολιού. Αν και τα υποπολυβόλα που βασίζονται στο .45 ACP ή 9 χιλιοστά παρέχουν αρκετή ενέργεια έναντι μη θωρακισμένων στόχων, η αυξανόμενη διαθεσιμότητα ικανών και οικονομικά προσιτών θωρακίσεων ανέδειξε την ανάγκη για κάτι νέο.

[custom:google-ads]

Έτσι, ο Γερμανός παραγωγός πυροβόλων όπλων Heckler & Koch ανέπτυξε το MP7 για να καλύψει αυτές τις απαιτήσεις του ΝΑΤΟ το οποίο έχει υπηρετήσει σε ολόκληρο τον κόσμο από τότε που εισήλθε στην παραγωγή το 2001.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οι εκπληκτικές ηλεκτρονικές ωτοασπίδες Honeywell Impact Sport



Το MP7 χρησιμοποιεί φυσίγγια 4,6x30mm. Ο χαλύβδινος πυρήνας των 4,6x30mm αναπτύχθηκε ειδικά για να είναι ελαφρύ πυρομαχικό για πιστολοειδή όπλα παρέχοντας διείσδυση ανάλογη ενός τυφεκίου. Η μικρότερη, ελαφρύτερη σφαίρα δίνει την δυνατότητα να μεταφερθούν περισσότερα πυρομαχικά και ελαχιστοποιεί την ανάκρουση ακόμη και σε ριπές.



Το φυσίγγιο των 4,6 mm αναπτύχθηκε από την HK για το MP7 και το συνοδευτικό πιστόλι το UCP. Το UCP παρ’ ολ’ αυτά δεν πέρασε ποτέ από το στάδιο του πρωτότυπου.

Το MP7, που παράγεται επί του παρόντος στις εκδόσεις MP7A1 και MP7A2, ζυγίζει λιγότερο από 2,3 κιλά με ένα γεμισμένο γεμιστήρα και έχει μήκος μόνο 63,5 εκατοστά με το ρυθμιζόμενο κοντάκι του να είναι εκτεταμένο. Η κάννη έχει μήκος 18 εκατοστά και ο γεμιστήρας τοποθετείται στη λαβή του πιστολιού, δημιουργώντας ένα συμπαγές, εύχρηστο πακέτο.


[custom:google-ads]

Η κίνηση του κλείστρου γίνεται χάρη σε ένα έμβολο μικρής εμβέλειας που λειτουργεί με τα αέρια όπως το πιστόλι HK416 της HK και αποδίδει 950 βολές ανά λεπτό. Μια αναδιπλούμενη κάθετη λαβή στο εμπρόσθιο μέρος έρχεται στάνταρ στο MP7, αν και αυτό έχει αλλάξει στο νέο μοντέλο MP7A2 με μια στάνταρ σιδηροτροχιά στο κάτω μέρος που επιτρέπει στο χρήστη να εγκαταστήσει εύκολα οποιαδήποτε λαβή επιθυμεί. Μια πλήρους μεγέθους σιδηροτροχιά υπάρχει και στην κορυφή η οποία έρχεται με αποσπώμενα σκοπευτικά και επιτρέπει τη τοποθέτηση οποιουδήποτε τυποποιημένου οπτικού ή άλλου εξαρτήματος, ενώ πλευρικές ράγες μπορούν εύκολα να εγκατασταθούν για πρόσθετες επιλογές τοποθέτησης.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δικτυωτό Γιλέκο Mesh Cοncealment Vest: Μια ιδανική επιλογή για αστυνομικούς



Το μέγεθος του γεμιστήρα είναι μικρότερο σε σύγκριση με αυτά που υπάρχουν σε παραδοσιακά διαμετρήματα. Ένας 40άρης γεμιστήρας MP7 είναι συγκρίσιμο σε μέγεθος με 30άρη γεμιστήρα 9mm, όπως αυτός του MP5. Αυτό σημαίνει περισσότερη δύναμη πυρός έτοιμη για δράση και λιγότερες αλλαγές γεμιστήρα, οι οποίες μπορούν εύκολα να κάνουν την διαφορά μεταξύ επιτυχίας και αποτυχίας σε καταστάσεις ζωής και θανάτου.

Το MP7 χρησιμοποιεί αρκετά πολυμερικά υλικά στην κατασκευή του και έτσι το ελαφρύ βάρος, η εργονομία και το μέγεθός του, επιτρέπουν στον σκοπευτή να ρίχνει με ακρίβεια ακόμα και με το ένα χέρι. Με εκτεταμένο το κοντάκι και τη εμπρόσθια λαβή, ξαφνικά μετατρέπεται σε ένα μίνι τυφέκιο με απόδοση όμοια με όπλα πλήρους μεγέθους, εφόσον η απόσταση είναι κάτω από 200 μέτρα περίπου.


Οι στρατιωτικές ειδικές δυνάμεις αξιοποιούν το MP7, όπως και γενικότερα υποπολυβόλα στις επιχειρήσεις τους εδώ και δεκαετίες, καθώς τα μικρότερα και ελαφρύτερα αυτόματα όπλα είναι ανεκτίμητα για μάχες εκ τους σύνεγγυς. Η ικανότητα διάτρησης θωράκισης του 4.6x30mm καθιστά το MP7 φυσική επιλογή για ελίτ μονάδες που χρειάζονται συμπαγή δύναμη πυρός. Ο σχεδιασμός του όπλου και οι ράγες προσάρτησης δίνουν στο όπλο δυνατότητα εύκολης αναβάθμισης με πληθώρα αξεσουάρ. Επιπλέον, το MP7 είναι συμβατό με σιγαστήρα, προσθέτοντας ακόμα ένα πλεονέκτημα σε ένα ήδη ικανό πυροβόλο όπλο για χρήση σε ειδικές δυνάμεις.

Τα βατράχια των ΗΠΑ γνωστά ως SEAL Team 6, είναι μία από τις πιο γνωστές μονάδες που χρησιμοποιούν το MP7. Πολλές λεπτομέρειες για τον εξοπλισμό τους έγιναν γνωστές μετά την αποστολή του 2011 που σκότωσε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν στο Πακιστάν όπου το MP7 λέγεται ότι έχει επιλεγεί από μερικά από τα μέλη της ομάδας.

 

[custom:google-ads]

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis