Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
18:39 | 11/07/2024

Ημερίδα για την αποτίμηση της συμμετοχής της Ελληνικής Αστυνομίας στο πρόγραμμα εκπαιδευτικής κινητικότητας ERASMUS+, που αποτελεί συνεργασία επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης Αστυνομιών Ελλάδας και Γερμανίας, πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024, στην αίθουσα Π. Μπακογιάννης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Χαιρετισμό απηύθηναν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Μάνος Λογοθέτης, ο Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Εξοχότατος κ. Andreas Kindl, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Μάλλιος, ο Αστυνομικός Σύνδεσμος της Πρεσβείας στην Ελλάδα κ. Robert Fischer και ο Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης & Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας, Ταξίαρχος Διονύσιος Κωστής.

Διαβάστε επίσης

Ο κ. Γενικός στον χαιρετισμό του τόνισε ότι τέτοιες δράσεις έχουν μόνο θετικά οφέλη στα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς μέσα από αυτές, υπάρχει μία ειλικρινής ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών με σκοπό την επίλυση ζητημάτων με πιο αποδοτικό τρόπο.

Ακολούθως, ο κ. Αρχηγός επεσήμανε ότι η δια βίου μάθηση βρίσκεται στον πυρήνα των δραστηριοτήτων της Ελληνικής Αστυνομίας και στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η ενισχυμένη συμμετοχή της Ελληνικής Αστυνομίας σε αυτό το πρόγραμμα, με δύο εκπαιδευτικές αποστολές στο Βερολίνο, προκειμένου οι Έλληνες αστυνομικοί να έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν εμπειρίες και γνώσεις, ενώ παράλληλα τόνισε ότι «η συνεργασία μας με τις γερμανικές Αρχές δίνει ένα πολύτιμο εργαλείο, μια βάση, πάνω στην οποία μπορούμε να χτίσουμε και να αναπτύξουμε τις δικές μας ικανότητες και δυνατότητες».

1

Στη συνέχεια ο κ. Πρέσβης στο χαιρετισμό του επεσήμανε την αξία της συνεργασίας των Αρχών Ασφαλείας σε ένα ευρωπαϊκό πλαίσιο και ιδιαίτερα μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, πόσο μάλλον σε μία περίοδο που το έγκλημα διαρκώς αναπτύσσεται, γίνεται διεθνές, ενώ κρίνεται απαραίτητη η ευρωπαϊκή συνεργασία.

Στην ημερίδα παρέστησαν ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών κ. Άγγελος Γιουβρέκας, οι Αστυνομικοί Σύνδεσμοι της Πρεσβείας στην Ελλάδα κ. Stefan Kleinfeld και κ. Marco Piontek.

1

Από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας παρέστησαν ο Προϊστάμενος Επιτελείου Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Αστέριος Μαντζιώκας, ο Προϊστάμενος Κλάδου Διαχειριστικής – Τεχνικής Υποστήριξης & Πληροφορικής, Υποστράτηγος Σωτήριος Νικολακόπουλος, ο  Προϊστάμενος Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης & Ανθρώπινου Δυναμικού, Υποστράτηγος Δημήτριος Μπακόλας, ο Προϊστάμενος Κλάδου Τάξης, Υποστράτηγος  Παναγιώτης Κολλίντζας, ο Προϊστάμενος Κλάδου Αλλοδαπών & Προστασίας Συνόρων, Ταξίαρχος Ιωάννης Σταυρακάκης, η Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος Παναγιώτα Θερμογιάννη, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, Υποστράτηγος Ιωάννης Σκούρας, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγος Γεώργιος Παπαδόπουλος, Διευθυντές των Διευθύνσεων του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας και των Διευθύνσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και Θεσσαλονίκης, καθώς και άλλοι ανώτεροι Αξιωματικοί.

1

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης επέδωσε  αναμνηστική πλακέτα στον Πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, ενώ ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας επέδωσε αναμνηστικές πλακέτες στους Αστυνομικούς Συνδέσμους της Πρεσβείας στην Ελλάδα κ. Robert Fischer και κ. Stefan Kleinfeld για την ουσιαστική τους συμβολή στην επιτυχή υλοποίηση της εκπαιδευτικής δράσης.

Η εκπαιδευτική κινητικότητα πραγματοποιήθηκε μέσω δύο ταξιδιών 26 στελεχών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας στο Βερολίνο, όπου πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές επισκέψεις σε επιτελικές και επιχειρησιακές υπηρεσίες και μονάδες της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας και των λοιπών Κρατικών Αστυνομιών της Γερμανίας.

Η τεχνογνωσία και οι εμπειρίες που αποκτήθηκαν από τη συνεργασία της Ελληνικής και της Γερμανικής Αστυνομίας αφορούσαν θεματικές ενότητες όπως διαχείριση κρίσεων, προστασία συνόρων, αστυνόμευση και πρώτη ανταπόκριση καθώς και διαχείριση και εκπαίδευση ανθρώπινου δυναμικού.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με την επίδοση πιστοποιητικών παρακολούθησης στους συμμετέχοντες στην εκπαιδευτική δράση.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis