Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
θεόφιλος παπαδάκης
17:58 | 28/09/2024

Αστυνομικός - αναγνώστης του Policenet.gr έστειλε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της ιστοσελίδας μας το εξής ερώτημα:

"Ήθελα να ρωτήσω αν μπορείτε να μου διευκρινίσετε τι προβλέπετε σχετικά με το δικαίωμα για αίτηση μετάθεσης νεοπροαχθέντος Αρχ/κα με εξετάσεις.

Διαβάστε επίσης

Πριν την προαγωγή είχα οργανικη στην Γ.Α.Δ.Α και μετα την προαγωγή μου τοποθετήθηκα στην Δ.Α. ... (αναφέρει την Διεύθυνση που είναι εκτός της Γ.Α.Δ.Α.) τον Αύγουστο του 2024 και ήθελα να μάθω πότε έχω δικαίωμα για αίτηση μετάθεσης;

Επίσης η σύζυγος μου εργάζεται σε άλλη περιοχή από τον τόπο που υπηρετώ.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων."

 

Δεδομένου ότι έχουμε αρκετά ανάλογα ερωτήματα από αναγνώστες του Policenet.gr, θέσαμε το ζήτημα στον συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ. κ. Θεόφιλο Παπαδάκη, ο οποίος μας επισήμανε τα εξής:

Η απάντηση στο ερώτημα του συναδελφου βρίσκεται στη διάταξη της παρ. 4 του άρθρου 15 του π.δ. 100/2003, σύμφωνα με την οποία οι νεοοπροαχθείς Αρχιφύλακες με εξετάσεις του π.δ. 82/2006, οι οποίοι κατόπιν της προαγωγής τους μετατίθενται σε συγκεκριμένες περιοχές μετάθεσης (Διευθύνσεις Αστυνομίας Νομών), έχουν το δικαίωμα εντός ενός (1) έτους υπηρεσίας στην εκεί περιοχη, να υποβάλλουν αίτηση μετάθεσης για άλλη περιοχή μετάθεσης.

Έτσι στην προκειμένη περίπτωση εφόσον ο συνάδελφος μετατέθηκε τον Αύγουστο 2024, ως νεοπροαχθέν Αρχιφύλακας, στη Διεύθυνση Αστυνομίας ...., δύναται να υποβάλει αίτηση μετάθεσης για άλλη περιοχή το πρώτο 20ήμερο του Φεβρουαρίου 2025 και μετά την απόφαση του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας για τον ορισμό των θέσεων για τις Τακτικές Μεταθέσεις του έτους 2025 ανά περιοχή μετάθεσης (ΓΑΔΑ, ΓΑΔΘ και ΔΑ Νομών της χώρας), ενω εάν ευδοκιμήσει η αίτησή του θα μετατεθεί κατά την περίοδο εκτέλεσης των Τακτικών Μεταθέσεων έτους 2025 και μέχρι δηλαδή και την 31 Αυγούστου 2025.

Αξιζει να αναφέρω ότι διαφορετικά βέβαια, εάν είχε μετατεθεί σε άλλη περιοχή μετάθεσης, εκτός των συγκεκριμένων που περιγράφονται στην παρ. 4 του άρθρου 15, θα έπρεπε να υπηρετεί για τρία (3) συνεχόμενα έτη για την υποβολή μετάθεσης σε άλλη περιοχή, πλην της περίπτωσης να υπηρετεί σε Υπηρεσία δυσμενούς διαβίωσης.

Η περαιτέρω μετάθεση με αντικειμενικά κριτήρια (μόρια), μεταξύ των οποίων και τυχόν της εργασίας συζύγου, υπολογίζονται σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 3 και 4 του π.δ. 100/2003 και η όλη διαδικασία βέβαια ορίζεται βάσει των άρθρων 12 και 14 του π.δ. 100/2003.

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ
Αστυνόμος Β '
Αστυνομικός Συνδικαλιστής

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis