Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
policenet.gr_ειδικα_μισθολογια
18:18 | 15/10/2024

Σε πρόσφατη συνέντευξη του στον Ελεύθερο Τύπο, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ερωτώμενος για την έντονη δυσαρέσκεια των αστυνομικών στις πρόσφατες εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από τη ΔΕΘ για τη μικρή αύξηση του ποσού της νυχτερινής εργασίας, δήλωσε:

«Εχω διατυπώσει τη στήριξή μου στο αίτημα των αστυνομικών να αυξηθούν οι μισθοί τους.

Διαβάστε επίσης

Αξίζουν οι άνθρωποι που προστατεύουν τις ζωές μας τη στήριξή μας, γι’ αυτό και θα ακολουθήσουν και άλλες ενισχύσεις του εισοδήματός τους.

Είναι, άλλωστε, δέσμευση της κυβέρνησης, τόσο προς τους αστυνομικούς όσο και στους εργαζομένους στα υπόλοιπα Σώματα Ασφαλείας, η έμπρακτη στήριξη, τόσο οικονομικά όσο και σε μέσα και εξοπλισμούς»

 

Από την ανωτέρω δήλωση διαφαίνεται η κατανόηση και η σαφέστατη βούληση της Πολιτικής Ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. να τονώσει τα εισοδήματα των Αστυνομικών, οι οποίοι κατά γενική ομολογία προσπαθούν να επιβιώσουν με ελάχιστες αποδοχές, αντιμετωπίζοντας το κόστος των μεγάλων αστικών κέντρων και χωρίς να έχουν το δικαίωμα δεύτερης εργασίας.

Tα τελευταία 24ωρα θυμίζουμε ότι σημειώθηκε μια θετική εξέλιξη, ενώ   αναμένεται και μία ακόμα,

Πιο συγκεκριμένα:

  • Υπεγράφη η ΚΥΑ για το επίδομα των αστυνομικών Άμεσης Δράσης Αττικής

Η εν λόγω Κοινή Υπουργική Απόφαση φέρει την υπογραφεί των συναρμόδιων υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Μετανάστευσης και Ασύλο και ορίζει την οικονομική ανταμοιβή του ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της πιλοτικής εφαρμογής της δράσης «Επιχειρησιακή ενίσχυση πρώτων ανταποκριτών των Διευθύνσεων 'Αμεσης Δράσης Αττικής και Θεσσαλονίκης για τη συμβολή στην πρόληψη και καταπολέμηση του σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος».

   Όπως ορίζει η ΚΥΑ, δικαιούχοι της οικονομικής ανταμοιβής είναι το ένστολο προσωπικό που υπηρετεί στο Α' και Β' Τμήμα 'Αμεσης Επέμβασης της διεύθυνσης 'Αμεσης Δράσης Αττικής και Θεσσαλονίκης.

   Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η οικονομική ανταμοιβή χορηγείται στο πλαίσιο της αποστολής για την πρόληψη και καταπολέμηση του σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος, της τρομοκρατίας και της ριζοσπαστικοποίησης, καθώς και στη διαχείριση περιστατικών κινδύνων και κρίσεων που σχετίζονται με την ασφάλεια.

Δείτε εδώ ολόκληρο το ΦΕΚ

 

  • Θεσμοθέτηση της επικινδυνότητας

Νέο επίδομα για τους ένστολους μέσα από την επίσημη θεσμοθέτηση της επικινδυνότητας της εργασίας τους, αναμένεται να "κλειδώσει" η κυβέρνηση.  

Το επίδομα επικινδυνότητας, σύμφωνα με τις εως τωρα πληροφορίες, θα αφορά σε όλα τα σώματα ασφαλείας – αστυνομικούς, λιμενικούς, πυροσβέστες, στρατιωτικούς.

Δείτε εδώ σχετική δήλωση του Προέδρου της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Γρηγόρη Γερακαράκου

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis