Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Αγγλία αρνείται να πληρώσει οφειλόμενους μισθούς σε 10 νεοσύλλεκτους αστυνομικούς
17:39 | 21/01/2024

Η κομητεία Surrey στην νοτιοανατολική Αγγλία αρνείται να πληρώσει οφειλόμενους μισθούς σε 10 νεοσύλλεκτους αστυνομικούς στο σώμα.

Ειπώθηκε ότι υπάρχουν σοβαροί λόγοι από τη μεριά της κομητείας να παρακρατήσει μισθούς, αλλά η Ένωση Αστυνομικών δεν δέχεται τη συγκεκριμένη εξήγηση.

Διαβάστε επίσης

«Είμαστε σοκαρισμένοι και απογοητευμένοι», δήλωσε ο Ryan Buhrig, εκπρόσωπος του σωματείου.

Εξήγησε ότι σε μια άνευ προηγουμένου κίνηση, το σωματείο κατέληξε να συντάσσει επιταγές για να καλύψει ό,τι οφείλεται στους αστυνομικούς.

Με επιστολή της 19ης Δεκεμβρίου, η πόλη ενημέρωσε το SPS για την απόφασή της.

"Μέρες πριν από τα Χριστούγεννα, η Ένωση Αστυνομικών του Surrey ενημερώθηκε ότι η κομητεία αρνήθηκε να προσθέσει τους νέους νεοσύλλεκτους στο σύστημα μισθοδοσίας. Ως αποτέλεσμα, δεν υπήρχε τρόπος να πληρωθούν αυτοί οι νεοσύλλεκτοι", εξήγησε ο Buhrig.

Ωστόσο, η πόλη είπε ότι το SPS υπερέβαινε κατά πολύ τον προϋπολογισμό του και αναγκάστηκε να κινηθεί με τον συγκεκριμένο τρόπο.

«Η Αστυνομική Υπηρεσία του Surrey είχε προϋπολογισμό 48,7 εκατομμυρίων δολαρίων για το 2023 και τον έχει ξεπεράσει κατά περίπου 23 εκατομμύρια δολάρια», δήλωσε ο Peter German, σύμβουλος της πόλης.

«Καταλαβαίνω από την αναφορά είναι ότι προσέλαβαν 10 ακόμη αστυνομικούς, παρά το γεγονός ότι τους ενημέρωσε η πόλη ότι αυτές οι προσλήψεις είναι πολύ πάνω από τον προϋπολογισμό τους», εξήγησε.

Αλλά ο Buhrig είπε ότι στους νεοσύλλεκτους είχαν ήδη προσφερθεί θέσεις εργασίας πριν από την παραπάνω επιστολή. Ο ίδιος αποκάλεσε την όλη κίνηση ως τίποτα περισσότερο από μια συνηθισμένη τακτική του δημάρχου του Surrey, Brenda Locke.

Όταν ρωτήθηκε, ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Έμπι εξέτασε τη διαμάχη και χαρακτήρισε την κατάσταση «απίστευτα απογοητευτική».

«Κατανοώ την επιθυμία του δημάρχου να ξοδέψει τα χρήματα των φορολογουμένων σε διαφημίσεις, σε φυλλάδια, σε διαφημιστικές πινακίδες...», είπε ο πρωθυπουργός.

"Αυτοί οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να βγουν έξω και να κάνουν τη δύσκολη δουλειά της αστυνόμευσης στις κοινότητές μας και πρέπει να πληρωθούν…" είπε.

Ο Έμπι προσέθεσε ότι δεν θα επιτρέψει να τεθεί σε κίνδυνο η δημόσια ασφάλεια για μια πολιτική εκστρατεία.

Εν τω μεταξύ, το σωματείο ανέφερε ότι τώρα συνεργάζεται με το SPS για να επιβεβαιώσουν πώς οι νεοσύλλεκτοι, που εκπαιδεύονται αυτή τη στιγμή στο Ινστιτούτο Δικαιοσύνης, θα πληρωθούν σε δύο εβδομάδες.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis