Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
στρατηγό Βασίλειο Κιό
10:59 | 20/10/2023

Τον άνθρωπο, αξιόλογο αξιωματικό και καλλιτέχνη, που έγινε θρύλος για την Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, στρατηγό Βασίλειο Κιό, που έφυγε από τη ζωή πριν 3 χρόνια, τίμησε η Αστυνομία χθες το απόγευμα, μετά τον εσπερινό ενόψει του εορτασμού σήμερα , του προστάτη της Αστυνομίας Αγίου Αρτεμίου.

Η εκδήλωση έγινε στην αίθουσα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, έξω από την οποία υπήρχαν έργα του εκλιπόντος, ενώ η οικογένειά του, δώρισε ένα ξυλόγλυπτο του Αγίου Δημητρίου, που θα βρίσκεται μόνιμα στο αστυνομικό μέγαρο.
Ο Κωνσταντίνος Κιός, γιός του αείμνηστου στρατηγού ευχαρίστησε όσους είχαν την ιδέα της εκδήλωσης για να τιμηθεί το όνομα του πατέρα του και έκανε λόγο για σημαντική αναγνώριση.

«Ο πατέρας μου ήταν ένας άνθρωπος που την Αστυνομία την είχε σαν οικογένεια, τη ζούσε κάθε μέρα και προσπαθούσε το καλύτερό του γι’ αυτό και είναι εξαιρετικά τιμητική η αναγνώριση», τόνισε.

Όσον αφορά στις καλλιτεχνικές του ανησυχίες είπε ότι του άρεσαν τα νεοκλασικά σπίτια τα παρατηρούσε και πολλά από τα έργα του είναι από πραγματικά σπίτια και του έδωσαν την έμπνευση. Επίσης είπε ότι η ξυλογλυπτική κι η αγιογραφία ήταν ιδιαίτερο κομμάτι για εκείνον.

Ο αστυνομικός διευθυντής Μαγνησίας Γεώργιος Ντιζές είπε ότι τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός για την ημέρα της Αστυνομίας, παρουσία του Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού.

Όπως ανέφερε, την ξεχωριστή αυτή ημέρα και επιλέξαμε να τιμήσουμε έναν λαμπρό αξιωματικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας τον αείμνηστο στρατηγό Βασίλειο Κιό. «Πέρασαν περίπου 3 χρόνια που έφυγε από κοντά μας ένας σπουδαίος αξιωματικός και ένας σπάνιος άνθρωπος ο Βασίλειος Κιός είναι ένας θρύλος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας. Η εκδήλωση αποτελεί χρέος απέναντι σε έναν άνθρωπο που έχει αγαπήσει κι έχει δώσει πολλά στην ΕΛΑΣ», ανέφερε ο κ. Ντιζές.

Εικόνα
στρατηγό Βασίλειο Κιό

 

Εικόνα
στρατηγό Βασίλειο Κιό

Πηγή:  magnesianews.gr

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis