Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
17:59 | 29/02/2024

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Την Τρίτη 27/02/2024 και ώρα 19:00, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής Υποστράτηγο κ. Ιωάννη ΣΚΟΥΡΑ για τα θέματα που αφορούν την Νοτιοανατολική Αττική.

Αφού ευχηθήκαμε στον Αττικάρχη καλή θητεία και καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει, ακολούθησε ένας εποικοδομητικός και εφ’ όλης της ύλης διάλογος αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Υπηρεσίες που εδρεύουν στα γεωγραφικά όρια της Νοτιοανατολικής Αττικής (Δ.Α.Ν/Α.Α., Δ.Α.Α.Α., Υ.Α.Ν/Α.Α., Τμήματα Τάξης, Ασφάλειας, Τροχαίας, Αλλοδαπών, ΔΙ.ΑΣ., Δ.ΕΑ.Δ., Ε.Μ.Σ.Α., κ.λπ.).

Αρχικά, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε και να επικροτήσουμε τις προσπάθειες που καταβάλλονται για μείωση των Μέτρων που διατάσσονται από την Γ.Α.Δ.Α. (ιδιαίτερα των απομακρυσμένων από το κέντρο της Αθήνας Υπηρεσιών), ωστόσο δεν παραλείψαμε να επισημάνουμε στον Υποστράτηγο τα μεγάλα προβλήματα που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι που υπηρετούν στα Τμήματα Τάξης και Ασφαλείας της Νοτιοανατολικής Αττικής.

Τονίσαμε πως βασικό πρόβλημα των εν λόγω Υπηρεσιών και λιγότερο τη δεδομένη στιγμή των Τμημάτων Τροχαίας, αποτελεί η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού, γεγονός το οποίο επιφέρει την καταπόνηση του  εναπομείναντος προσωπικού. Ένεκα αυτής της κατάστασης, ανατίθεται μεγάλος όγκος υπηρεσιακών καθηκόντων (δικογραφίες με προθεσμίες, κ.λπ.) σε ελάχιστους Αστυνομικούς, κάτι το οποίο αναπόφευκτα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ποιοτική εξυπηρέτηση των πολιτών, μειώνοντας παράλληλα το αίσθημα ασφάλειάς τους.

Σχετική μνεία έγινε και στο ζήτημα της αποδέσμευσης δυόμισι χιλιάδων (2.500) Αστυνομικών από Υπηρεσίες φύλαξης Επισήμων, κυβερνητική δέσμευση η οποία δεν έχει υλοποιηθεί μέχρι και σήμερα.

Τέλος, αναφορικά με τη Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, επισημάνθηκε η ανάγκη ενίσχυσης αυτής, καθότι οι απαιτήσεις είναι αυξημένες όλο το χρόνο λόγω της αθρόας επιβατικής κίνησης.

Από την Ένωσή μας προτάθηκε η ενίσχυση του Αερολιμένα αλλά και των Τμημάτων Ασφαλείας με μόνιμο προσωπικό (κυρίως με νέους Αστυφύλακες όταν αυτοί εξέλθουν των Σχολών), πράγμα το οποίο απαιτεί την αλλαγή του Π.Δ. που αφορά τις τοποθετήσεις των νεοεξερχομένων (άρθρο 7 παρ.2 Π.Δ. 100/2003 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει). Ωστόσο, επειδή οι ανάγκες δεν χωρούν αναβολή, προτείναμε στον Γ.Α.Δ.Α. την ενίσχυση των ανωτέρω Υπηρεσιών με αποσπάσεις, όσων συναδέλφων επιθυμούν.

Ο κ. Γενικός άκουσε με προσοχή όλα τα ζητήματα, καθώς και τα λογικά αιτήματά μας, δηλώνοντας πως θα είναι δίπλα μας προκειμένου να δοθούν λύσεις σε αυτά.

Η Ένωσή μας θα συνεχίσει τις επισκέψεις στην Ηγεσία, γνωστοποιώντας προς πάσα κατεύθυνση τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί μας.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis