Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
pixabay_life
22:14 | 15/03/2024

Ένα δικαστήριο της πολιτείας Κολοράντο των ΗΠΑ επιδίκασε σε μια 78χρονη γυναίκα από το Montbello το ποσό των 3,76 εκατομμυρίων δολάρια ως αποζημίωση, αποφασίζοντας ότι αστυνομικοί του αστυνομικού τμήματος του Ντένβερ παραβίασαν το Σύνταγμα του Κολοράντο όταν έκαναν έρευνα στο σπίτι της Ρούμπι Τζόνσον.

Η υπόθεση χρονολογείται από τον Ιανουάριο του 2022, όταν οι αρχές ερευνούσαν μια κλοπή που αφορούσε ένα κλεμμένο φορτηγό, το οποίο περιελάμβανε ένα iPhone, που έπρεπε να ελεγχθεί για μια συγκεκριμένη υπόθεση. Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα και δηλώσεις από την Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών του Κολοράντο, η οποία ασχολήθηκε με την υπόθεση, η αστυνομία ακολούθησε ένταλμα έρευνας για το σπίτι της Τζόνσον με βάση τους ισχυρισμούς ότι η λειτουργία "Find My iPhone" της Apple "έδειξε" το σπίτι της Τζόνσον, αναφέρει η Denverite.

Διαβάστε επίσης

Ωστόσο, σύμφωνα με τους δικηγόρους της Johnson, η λειτουργία "Find My iPhone" δεν μπορούσε να εντοπίσει ακριβώς το σπίτι της γυναίκας, αλλά μάλλον έδωσε μια κατά προσέγγιση περιοχή τοποθεσίας στην οδό Montbello. «Αντίθετα, η εφαρμογή δεν μπορούσε να προσδιορίσει με ακρίβεια και δεν υπήρχε καμία βάση για να ξεχωρίσουμε το σπίτι της κυρίας Τζόνσον», έγραψε η ACLU Colorado σε μια δήλωση του 2022 για την υπόθεση.

Σύμφωνα με τη μήνυση, η Τζόνσον, συνταξιούχος υπάλληλος της Ταχυδρομικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ και γιαγιά, είχε μόλις βγει από το ντους στις 4 Ιανουαρίου 2022, όταν άκουσε την εντολή να βγει με τα χέρια ψηλά. Φορώντας μόνο ένα μπουρνούζι, άνοιξε την εξώπορτά της και είδε αστυνομικά οχήματα κατά μήκος του δρόμου μπροστά από το σπίτι της και άνδρες των SWAT στην αυλή της, αναφέρει το Associated Press.

Η μήνυση υποβλήθηκε βάσει διάταξης ενός νομοσχεδίου για τη μεταρρύθμιση της αστυνομίας που ψηφίστηκε το 2020 αμέσως μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ και είναι η πρώτη σημαντική υπόθεση που εκδικάζεται, δήλωσε η ACLU του Κολοράντο. Οι νομοθέτες του κράτους δημιούργησαν το δικαίωμα οι πολίτες να μηνύουν μεμονωμένους αστυνομικούς για συνταγματικές παραβιάσεις στο κρατικό δικαστήριο, όπως και έγινε σε αυτή την περίπτωση όπου κατηγορήθηκαν τα άτομα που ηγήθηκαν της επιδρομής, προσθέτει το AP.

Η αστυνομία παραβίασε το γκαράζ της Τζόνσον και έσπασε την οροφή του σπιτιού για να μπει από τη σοφίτα της, σύμφωνα με τη μήνυση.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis