Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
euro
12:36 | 20/10/2024

Στα πλάνα της έχει η Κυβέρνηση την αναγνώριση της εργασίας των αστυνομικών ως επικίνδυνης δρομολογώντας παράλληλα και την θεσμοθέτηση σχετικού επιδόματος.

Αυτό επισημάνθηκε στην πρόσφατη συνάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με την υφυπουργό Ανάπτυξης 'Αννα Μάνη - Παπαδημητρίου.

Διαβάστε επίσης

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους   η υφυπουργός τον ενημέρωσε για υπηρεσιακά ζητήματα που της έθεσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων της Πιερίας.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επιβεβαίωσε την πρόθεση της κυβέρνησης για την θεσμοθέτηση μόνιμου επιδόματος για τους ένστολους, αναγνωρίζοντας την επικινδυνότητα της εργασίας τους.

 

Οι έως τώρα πληροφορίες για το ζήτημα

Προς το παρόν δεν έχει προσδιοριστεί το ύψος του επιδόματος.

Ορισμένες πληροφορίες τοποθετούν την έναρξη χορήγησης αυτού στις Αρχές του 2026, χωρίς ωστόσο να έχει "κλειδώσει" κάτι επίσημα.

Οι συσκέψεις και οι συναντήσεις με τις ομοσπονδίες των ενστόλων έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ το οικονομικό κόστος του μέτρου εξετάζεται ενδελεχώς.

Εκτιμάται ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις κατά τη διαδικασία ψήφισης του Προϋπολογισμού σε περίπου δύο μήνες.

Το επίδομα αναμένεται να θεσμοθετηθεί αναγνωρίζοντας την επικινδυνότητα της εργασίας, χωρίς όμως να επηρεάσει τη λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη επί του θέματος, το Policenet.gr θα επανέλθει για να σας ενημερώσει.

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis