Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
18:36 | 16/07/2024

Την παρέμβαση των υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας, Υγείας, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας και των βουλευτών της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Εθνικής Άμυνας της Βουλής, ζητά με επιστολή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ), «για τον άδικο αποκλεισμό» των εν ενεργεία στρατιωτικών, «για μία ακόμη φορά, από τους δικαιούχους του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας» που καθορίζεται στη σχετική κοινή υπουργική απόφαση (αρ. Φύλλου ΦΕΚ 3958/Τεύχος Δεύτερο/5 Ιουλίου 2024).

Σύμφωνα με την ΚΥΑ που επικαλείται η ΠΟΜΕΝΣ, το μηνιαίο επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας καθορίζεται «για τους μόνιμους και δόκιμους πολιτικούς υπαλλήλους και υπαλλήλους με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου και Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΑΧ-ΙΔΟΧ) των υπηρεσιών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΤΣ) και της Δημόσιας Επιχείρησης «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΒΕΕ».

Διαβάστε επίσης

Συγκεκριμένα, με την ανωτέρω απόφαση:

α. Ορθώς αναγνωρίζονται, τιμώνται και επιβραβεύονται, με την καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, οι τεχνικοί αεροσκαφών και ελικοπτέρων, οι πυροσβέστες, οι συντηρητές οχημάτων κλπ, όταν το προσωπικό αυτό φέρει την ιδιότητα του πολιτικού προσωπικού.

Ατυχώς όμως, την ίδια στιγμή, απαξιώνονται, υποτιμώνται και αποκλείονται από τους δικαιούχους του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, οι τεχνικοί αεροσκαφών και ελικοπτέρων, οι πυροσβέστες, οι συντηρητές οχημάτων κλπ, όταν το προσωπικό αυτό φέρει την στρατιωτική ιδιότητα.

β. Ορθώς αναγνωρίζονται, τιμώνται και επιβραβεύονται με την καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, οι τεχνικοί ηλεκτρολόγοι, χρώστες, συντηρητές εγκαταστάσεων, ηλεκτρονικοί κλπ, όταν το προσωπικό αυτό φέρει την ιδιότητα του πολιτικού προσωπικού.

Ατυχώς όμως, την ίδια στιγμή απαξιώνονται, υποτιμώνται και αποκλείονται από τους δικαιούχους του επιδόματος, οι τεχνικοί ηλεκτρολόγοι, χρώστες, συντηρητές εγκαταστάσεων, ηλεκτρονικοί κλπ, όταν το προσωπικό αυτό φέρει την στρατιωτική ιδιότητα.

γ. Ορθώς αναγνωρίζονται, τιμώνται και επιβραβεύονται με την καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, το νοσηλευτικό προσωπικό, οι οδηγοί οχημάτων, οι χειριστές ειδικών μηχανημάτων, οι μάγειρες, ψυκτικοί, υπάλληλοι αποθηκών κλπ, όταν το προσωπικό αυτό φέρει την ιδιότητα του πολιτικού προσωπικού.

Ατυχώς όμως, την ίδια στιγμή, απαξιώνονται, υποτιμώνται και αποκλείονται από τους δικαιούχους του επιδόματος, το νοσηλευτικό προσωπικό, οι οδηγοί οχημάτων, οι χειριστές ειδικών μηχανημάτων, οι μάγειρες, ψυκτικοί, υπάλληλοι αποθηκών κλπ, όταν το προσωπικό αυτό φέρει την στρατιωτική ιδιότητα, αναφέρεται στη σχετική επιστολή της ΠΟΜΕΝΣ.

«Καλούμε την κυβέρνηση να σταθεί με πράξεις τόσο στην εργασιακή ομάδα που ονομάζεται Ένοπλες Δυνάμεις όσο και στο έργο που παράγει καθημερινά και να προβεί στις απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες αναλογιζόμενη πως τέτοιου είδους τακτικές άνισης μεταχείρισης έχουν μόνο αρνητικό αντίκτυπο. 

Πεποίθησή μας είναι ότι η όποια ηθική ή και υλική ανταμοιβή ενισχύει το αίσθημα ηθικής αναγνώρισης, αλληλεγγύης και συνοχής του στρατεύματος απέναντι στις κοινές προκλήσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει και δυνητικά θα κληθεί να αντιμετωπίσει εκ νέου», καταλήγει η επιστολή.

Εξάλλου, με άλλη επιστολή της προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και τους βουλευτές της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Εθνικής Άμυνας της Βουλής, η ΠΟΜΕΝΣ ζητά την παρέμβαση τους για την παροχή διοικητικής μέριμνας (νερό, τροφή, ξεκούραση κτλ) στο στρατιωτικό προσωπικό που εμπλέκεται στην αποτροπή και αντιμετώπιση πυρκαγιών, για την οποία «η υπηρεσία δεν έχει φροντίσει παρά την εκτέλεση 12ωρων περιπολιών ημέρα και νύχτα καθώς και Σαββατοκύριακα και αργίες».

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis