Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
17:59 | 20/03/2024

Η Ελληνική Αστυνομία έχει τιμήσει δεόντως τα οχήματα της Skoda, κυρίως με την Octavia την οποία έχουμε συνηθίσει με «στολή» περιπολικού.

 

Διαβάστε επίσης

Ωστόσο εκτός από τη χώρα μας, η Octavia κάνει καριέρα ως όχημα έκτακτης ανάγκης και στη Βρετανία, όπου χρησιμοποιείται ως ασθενοφόρο, περιπολικό και πυροσβεστικό όχημα. Πρόσφατα λοιπόν η τοπική αστυνομία στην κομητεία του Νοτινχαμσάιρ πρόσθεσε στο στόλο της συνολικά 100 νέα περιπολικά Octavia και Superb με το πρακτικότερο Estate (station wagon) αμάξωμα.

Skoda

Στα χρώματα της βρετανικής αστυνομίας

Συγκεκριμένα, η τσέχικη εταιρεία παρέδωσε 92 Octavia Estate και 8 Superb Estate. Τα περιπολικά Octavia τροφοδοτούνται από βενζινοκινητήρα 1.5 TSI και από πετρελαιοκινητήρα 2.0 TDI, ενώ η Superb στην έκδοση Sportline Plus χρησιμοποιεί δίλιτρο κινητήρα σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων DSG και σύστημα τετρακίνησης.

Τα εν λόγω περιπολικά θα χρησιμοποιηθούν για αστυνόμευση σε γειτονιές και δρόμους, καθώς επίσης και ως εκπαιδευτικά οχήματα. Σημειώνεται ότι τα περιπολικά Superb θα μεταφέρουν σκύλους της αστυνομίας (σε ειδικό κλουβί με σύστημα κλιματισμού), χάρη στις ειδικές μετατροπές της Pressfab EVO Limited, η οποία είναι πιστοποιημένος συνεργάτης της Skoda.

Με σύστημα επικοινωνίας των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης

Το αμάξωμα των περιπολικών Skoda έχει ντυθεί με τα μπλε και κίτρινα αυτοκόλλητα της βρετανικής αστυνομίας, ενώ διαθέτουν φάρο οροφής, μπλε φώτα στη μάσκα και στους προφυλακτήρες, σύστημα ANPR (αυτόματη αναγνώριση αριθμού πινακίδας κυκλοφορίας) πλατφόρμας επικοινωνίας των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης στην οθόνη αφής του συστήματος πολυμέσων και φωτεινή ένδειξη στο πίσω τμήμα που προβάλει μηνύματα στους οδηγούς.

Από την πλευρά της η αστυνομία του Νοτινχαμσάιρ δήλωσε ότι αποφάσισε να αποκτήσει περισσότερα περιπολικά Skoda, καθώς εκτιμάει την απόδοση και την αξιοπιστία που έχουν επιδείξει κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των καθηκόντων τους.

Γιώργος Ψαρράς

motori.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis