Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
08:59 | 09/01/2024

Σε λίγες μέρες όπως όλα δείχνουν θα γίνουν εκλογές για την ανάδειξη προεδρείου στο ανώτερο συνδικαλιστικό μας όργανο την ΠΟΑΣΥ.

Ενα όργανο που είναι επιφορτισμένο με την ανάδειξη υπηρεσιακών ζητημάτων και πίεση για καλυτέρευση των οικονομικών απολαβών μας .

Στις τοπικές ενώσεις κάθε τρία χρόνια λοιπόν γίνονται εκλογές με την ανάδειξη και των Δ.Σ. των κατά τόπους ενώσεων και την εκλογή αντιπροσώπων που αυτό το σώμα θα κληθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο να ψηφίσει για προεδρείο αποτελούμενο από 27 άτομα..

Κατά καιρούς και τώρα τελευταία πιο συχνά βλέπουμε άρθρα στις σελίδες αστυνομικού ενδιαφέροντος άλλοτε ανώνυμα, άλλοτε επώνυμα που στηλιτεύουν τον πενιχρό μισθό έναντι των υπηρεσιών που προσφέρουμε.

Δεν τίθεται ζήτημα ενότητας στα θέματα που άπτονται το καλό των συναδέλφων και φυσικά όλοι είμαστε μαζί στην καλυτέρευση και των συνθηκών και των μισθολογικών.

Η διαφορά έγκειται στον τρόπο που ο καθένας θεωρεί πως μπορεί να πετύχει τα ίδια κοινά αιτήματα.

Όπως έχει δείξει μέχρι τώρα το αγκαλιαστό, οι αμοιβαίες φιλοφρονήσεις δεν έχουν φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα κατά γενική ομολογία..

Ίσως χρειάζεται μια πιο μαχητική διεκδίκηση, με ρήξη σε οτιδήποτε αντίκειται στην κοινή λογική, στα στερεότυπα ναι μεν επικίνδυνο αλλά δεν αντέχει ο προϋπολογισμός.

Γίνεται μια κίνηση με πρωτοστατούντες τους προέδρους Αθηνών και Θεσσαλονίκης για αλλαγή σε αυτό ακριβώς τον τρόπο διεκδίκησης αντίδρασης και με προτάσεις για εσωτερικό κώδικα μεταθέσεων, είναι όλα αυτά που στα πηγαδάκια όλοι σιγοψιθυρίζουμε, απλά οι συγκεκριμένοι τα βρωντοφωναζουν.

Οι αντιπρόσωποι λοιπόν που όλοι εσείς συνάδελφοι εκλέξατε θα βρεθούν στο δίλημμα με ποιο ρεύμα να κινηθούν..

Η δύναμη που εσείς μας δώσατε έρχεται η ώρα να αποτυπωθεί αν θέλουμε να συνεχίσουμε στην ίδια κοίτη και δρόμο διεκδίκησης ή ήρθε η ώρα να αλλάξουμε και να πάμε σε κάτι νέο, ρηξικέλευθο, μακριά από κομματικούς σωλήνες και εξαρτήσεις.

Καλό είναι λοιπόν όλοι εσείς να αναρωτηθείτε αν σας εκφράζει και είστε ικανοποιημένοι με τα σημερινά πεπραγμένα και να μεταφέρετε στους εκλεγμένους αντιπροσώπους σας τη δική σας γνώμη, αντίληψη.

Αν στη γιορτή της δημοκρατίας που είναι οι εκλογές σε λίγες μέρες μείνουν τα πράγματα ως έχουν τότε σημαίνει πως πραγματικά δεν θέλουμε να αλλάξουμε τίποτα, όλα πάνε καλά, και απλά όλοι εμείς είμαστε μεμψίμοιροι και γκρινιάρηδες.

Μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.

ΠΕΧΛΙΒΑΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΑΝΤΙΠΡΌΣΩΠΟΣ ΠΟΑΣΥ

ΤΑΚΤΙΚΌ ΜΈΛΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕΤΑΘΈΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΉΣ ΔΙΕΎΘΥΝΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ

ΜΕΛΟΣ ΑΣΠΑ.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis