Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:59 | 30/05/2017

Με μια αιφνίδια διαταγή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, κόβονται όλα τα επιδόματα των Δοκίμων Αστυφυλάκων, που είτε είναι στη Σχολή, είτε κάνουν πρακτική σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να καλύψουν τις υπηρεσιακές ανάγκες της Ελληνική Αστυνομίας!

Με λύπη μου, κατά την έρευνα μου, διαπίστωσα ότι ένας δευτεροετής δόκιμος με πλήρη νυχτερινά και πενθήμερα αμείβεται με το εξευτελιστικό ποσό των 410 ευρώ, ενώ από εδώ και στο εξής, με το κόψιμο των επιδομάτων αυτών με το ποσό των 200 ευρώ!

Φυσικά, η απόφαση του Αρχηγείου βασίζεται στην έκδοση του ΦΕΚ Α΄ 74 από 19-05-2017 του περίφημου Νόμου του μισθολογίου, 4472/2017, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν το κατάλαβε κανείς όταν το διάβαζε.

Η άποψή μου είναι ότι δεν μπορεί να συντηρηθεί ένας άνθρωπος με τέτοιους εξευτελιστικούς μισθούς.

Περίμενα η Ομοσπονδία να το κάνει ήδη σημαία διαμαρτυρίας, γιατί αυτά τα παιδιά που αντιμετωπίζονται τόσα χρόνια όχι απλά σαν «stage» της Αστυνομίας, αλλά ως οικονομικοί δούλοι, αρκετά έχουν υποφέρει! Περίμενα ήδη να έχουμε ζητήσει ως Συνδικαλισμός, ότι εφόσον δεν αμείβονται με ικανό μισθό για να ζήσουν, θα πρέπει να μη βγαίνουν από τις Σχολές, όπου τουλάχιστον μια στέγη και ένα φαγητό είναι εξασφαλισμένα! Περίμενα από την ίδια φυσική και πολιτική ηγεσία, να έχει ήδη ευαισθητοποιηθεί στο θέμα αυτό από μόνη της, αλλά απ’ όλους σιγή ιχθύος…!

Και απ’ ότι φαίνεται θα συνεχίσω να περιμένω να γίνει κάτι απίθανο, ντροπή σε όλους μας!

Γιώργος Δεληγιώργης

 

enathess.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis