Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:00 | 03/12/2014

 

Με λύπη μου άκουσα ότι την δεύτερη μέρα του Συνεδρίου της Π.Ο.ΑΣ.Υ, η πλειοψηφία του Δ.Σ της ΠΟΑΣΥ αναφέρθηκε σε θέματα περί συνδικαλιστικής δεοντολογίας επαναφέροντας κώδικα δεοντολογίας και μάλιστα με την με την αιτιολογία ότι αυτός θα πρέπει να αποτελέσει τη γραμμή συμπεριφοράς κυρίως των νέων συνδικαλιστών που καθημερινά αναρτούν διάφορα επικριτικά σχόλια στο διαδίκτυο.
 

Στην σιωπή του συνεδρίου φωνή αντίδρασης ο ειδικός γραμματέας ΠΟΑΣΥ και μέλος του ΕΚΑ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ Αθανάσιος ο οποίος αντιπροσωπεύοντας μια τεράστια ομάδα αντιπροσώπων επέκρινε την κίνηση αυτή χρόνο ζητώντας την απόσυρση του κώδικα δεοντολογίας καθώς θύμισε κακές εποχές του όχι και τόσο πρόσφατου παρελθόντος.
 

Πόσο πίσω μας πάνε τέτοιες απόψεις και μάλιστα από το ανώτατο συνδικαλιστικό μας όργανο. Ας μην λησμονούν οι κύριοι που επανέφεραν στην επιφάνεια τον κώδικα ότι μέσω της ΠΟΑΣΥ και των μελών αυτής που είναι οι κατά τόπους ενώσεις έχουν δοθεί αγώνες για την απελευθέρωση της φωνής των αστυνομικών.
 

Μήπως όμως όλα αυτά δεν αρέσουν σε αυτά τα μέλη της διοίκησης της ΠΟΑΣΥ που βλέπει πως η συμμετοχή των συναδέλφων στο συνδικαλιστικό μας κίνημα προκαλεί τριγμούς στην υπάρχουσα δεσποτική τους θέση;
 

Μήπως θέλουν να αλλάξουν το πεδίο συζήτησης προκειμένου να μπούμε σε ατέρμονες συζητήσεις μεταξύ μας για ένα φιλοσοφικό ζήτημα περί συνδικαλιστικής ελευθερίας (καθώς γνωρίζουν ότι λόγω της δυνατότητας που σου δίνει το internet δεν μπορούν να ανακόψουν το θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου και της έκφρασης) προκείμενου να κερδίσουν χρόνο για δικούς τους σκοπούς;
 

Ή μήπως στόχος τους ειναι να επαληθεύσει παλαιό συνδικαλιστικό στέλεχος, ο οποίος αμέσως μετά το συνέδριο πρόλαβε και μοίρασε αριστεία και πιστοποιητικά δημοκρατικού φρονήματος, με σχετική ανάρτηση του;
 

 Στόχος του συνδικαλιστικού κινήματος μας δεν είναι να πούμε ποιος είναι δημοκράτης και ποιος όχι, άλλωστε αυτό φαίνεται από τις πράξει του καθενός μας ούτε και βέβαια στόχος είναι η λογοκρισία των λόγων και απόψεων των συναδέλφων.

Kώδικας Δεοντολογίας... θυμίζωντας άλλες εποχές... όλα αυτά συνεπάγονται και της δημοκρατίας της ψηφοφορίας θα παίρνονται αποφάσεις οι οποίες όμως πάλι πρέπει να κρίνονται ελεύθερα από όλους τους συναδέλφους.

ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ-ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
Μέλος Ενωμένης Θεσσαλονίκης

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis