Η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου παραχώρησε σήμερα συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΕΡΤ3 και στην εκπομπή «Επικοινωνία» με τη δημοσιογράφο Θεοδώρα Αυγέρη.
Ερωτηθείσα για τα θέματα ασφάλειας ανέφερε: «Θα θυμίσω έναν άλλο πολιτικό χρόνο όπου σε μία πολύ μεγάλη περίοδο από το 2008 μέχρι το 2013 είχαμε τρομερά χτυπήματα στον τομέα της ασφάλειας. Θρηνήσαμε θύματα, έγιναν επιθέσεις στον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Δημόσιας Τάξης τότε, είχαμε τα «Δεκεμβριανά» αν θυμάστε, κανείς δεν διανοήθηκε όμως εκείνη την περίοδο και νομίζω ότι ήταν σωστότερα τότε, τα αιτούμενα των πολιτικών κομμάτων παρότι ήμαστε σε μια εποχή πολύ πιο πίσω, να σπεκουλάρει πάνω στο θέμα αυτό, να επενδύει δηλαδή κομματικά όχι πολιτικά, διότι είναι άλλο πράγμα επενδύω πολιτικά στην ασφάλεια όπως κάνω εγώ για παράδειγμα με το κόμμα μου που συμμετέχει και συνεργάζεται και κατεβαίνει στις ευρωεκλογές. Εγώ επενδύω πολιτικά στην ασφάλεια του πολίτη και στην ασφάλεια της χώρας διότι είναι προϋπόθεση ελευθερίας και ανάπτυξης. [..] Η δική μου τοποθέτηση δεν έχει να κάνει με πολιτική ασυλία, έχει να κάνει με το ότι «Μην παίζετε με τα θέματα της ασφάλειας» διότι είναι πάρα πολύ ευαίσθητα. Θα θυμίσω και θα πω το εξής. Συζητείται το θέμα των αδειών, το θέμα της τρομοκρατίας κτλ, τώρα που είναι στα τελευταία του, στα απόνερά του. Η τρομοκρατία κυριάρχησε σε προηγούμενες χρονικές περιόδους και ταλαιπώρησε τον τόπο. Σήμερα είναι στα απόνερά της, υπάρχει δικαιοσύνη».
[custom:google-ads]
Αναφορικά με τις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν εξαιτίας του ζητήματος με την άδεια στον Κουφοντίνα, είπε: «Καταρχάς στην τρομοκρατία δεν υπάρχει πολιτικό ιδεολογικό επίπεδο. Η δική μου η άποψη είναι αυτή. Το δεύτερο είναι ότι θα πρέπει οι κοινωνίες, η ευρωπαϊκή και η ελληνική κοινωνία που βιώσαμε τέτοιες τραυματικές εμπειρίες να είμαστε πολύ προσεκτικές στην αναζήτηση των κοινωνικών αιτίων που διαμορφώνουν ένα τέτοιο περιβάλλον για να μπορούν να ανθούν τα άνθη του κακού όπως είναι η τρομοκρατία».
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ιδεολογική ταυτότητα της Νέας Ελληνικής Ορμής, τόνισε: «Οι πολίτες γνωρίζουν την πορεία του καθενός μας. Εγώ έχω μια πορεία από το 2000 μέχρι το 2019. Οι απόψεις μου είναι γνωστές, δεν έχουν μεταβληθεί. Αυτό που έχει μεταβληθεί, είναι και θεωρώ ότι το ΝΕΟ έρχεται ακριβώς για να αλλάξει προς το καλύτερο, αυτό που βλέπουμε στην πολιτική ζωή του τόπου, δηλαδή μια μονομαχία ατέρμονη, επικοινωνιακού τύπου συγκρούσεις οι οποίες όμως δεν συνδέονται με περιεχόμενο πολιτικής το οποίο κουράζει τους πολίτες. […]Διαφοροποιούμαι και από το ΣΥΡΙΖΑ και από την Νέα Δημοκρατία. Διαφοροποιούμαι από το ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τα διλήμματα που θέτει πρόοδος ή συντήρηση για παράδειγμα. Εμένα με βρίσκει αντίθετη αυτό.[…]Διαφοροποιούμαι από τη Νέα Δημοκρατία διότι έχει μια αντικοινωνική ατζέντα. Έχει μια ατζέντα η οποία κινείται στις παρυφές των ακραίων πια και όχι στις παρυφές του μεσαίου χώρου. Εγώ ανήκω σ’αυτό που λέμε «Χριστιανοδημοκρατία», κοινωνικός μεσαίος χώρος, υπερασπίζομαι το κοινωνικό δίχτυ και το επίπεδο την κοινωνικής ευημερίας των πολιτών και είμαι διακριτή και από τους δύο».
Ερωτηθείσα για τη συμφωνία των Πρεσπών παρατήρησε: «Θεωρώ ότι ο λαός μπορεί να πληγώθηκε, μπορεί να πικράθηκε διότι εμείς οι πολιτικοί έχουμε πολύ μεγάλη ευθύνη διότι δεν τον ενημερώσαμε εγκαίρως και σωστά. Τα αποτελέσματα της συμφωνίας θα μας κρίνουν όλους στην κατάλληλη στιγμή η οποία θα είναι μετά το καλοκαίρι».
Σε ερώτηση σχετικά με την αυτόνομη κάθοδο του Ν.Ε.Ο. στις ευρωεκλογές και για το ζήτημα των πολιτικών συνεργασιών η υφυπουργός απάντησε μεταξύ άλλων: «Με συνεργασίες θα συνεχίσουμε την επομένη των εκλογών έναν πολύ καλό διάλογο με όλους όσους συμφωνούμε και προγραμματικά συγκλίνουμε και θέλω να πω ότι είναι ευχής έργον να εκλεγούν ευρωβουλευτές από τη Νέα Ελληνική Ορμή διότι θα δουλέψουν αφοσιωμένα την επόμενη πενταετία για την Ελλάδα και για τον Έλληνα. [...]Εμένα με ενδιαφέρει πολύ ποιος είναι σημαιοφόρος της Κοινωνικής ατζέντας. Διότι ξέρετε σε μια δημοκρατία σύγχρονη, αυτό που πρέπει να εξυπηρετείς με την πολιτική σου είναι ο άνθρωπος. Εάν εξυπηρετείς ελίτ ή κέρδος αυτό με βρίσκει μετωπικά απέναντι. Άρα αυτό είναι ένα στοιχείο το οποίο θα με κάνει προγραμματικά να συγκλίνω και να συνεννοηθώ με εκείνους που έχουν ψηλά τον άνθρωπο».