Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
21:44 | 26/12/2023

Εκτός από το θρησκευτικό συναίσθημα, έχουμε συνδυάσει τα Χριστούγεννα με ημέρες αργίας και ξεκούρασης. Δεν είναι όμως έτσι για όλους. Πολλοί παραμένουν στις επάλξεις όλες αυτές τις μέρες, είτε γιατί επιτελούν κοινωνικό έργο, είτε γιατί τα επαγγέλματά τους απλώς δεν γνωρίζουν γιορτές και αργίες. Στην κάμερα της ΕΡΤ μίλησαν πυροσβέστες, αστυνομικοί, διασώστες του ΕΚΑΒ, εργαζόμενοι σε φούρνους ζαχαροπλαστεία αλλά και δημοσιογράφοι.

«Βρισκόμαστε κάθε γιορτή στις επάλξεις, στο πλευρό των συμπολιτών μας, Δεν υπάρχει ουσιαστικά ρεπό για την υπηρεσία μας» τονίζει ο πυροσβέστης, Άκης Γιαννακόπουλος.

Διαβάστε επίσης

«Επειδή πολύ περήφανη που είμαι εθελόντρια και βοηθάω τον κόσμο και είμαι σε αυτή την ομάδα κάνω μια υποχώρηση για τα οικογενειακά τραπέζια και έρχομαι εδώ και βοηθάω γιατί ξέρω ότι με έχουν ανάγκη» αναφέρει η εθελόντρια πυροσβέστης, Δέσποινα Αναστασοπούλου.

«Αυτή είναι η δουλειά μας το ξέρουμε από την αρχή προσπαθούμε για το καλύτερο και ελπίζουμε να μην χρειαστεί ο κόσμος την βοήθειά μας» λέει ο αξιωματικός υπηρεσίας, Παναγιώτης Πλατής.

Τα σώματα ασφαλείας βρίσκονται σε μόνιμη επαγρύπνηση 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο. Δεν ξεχωρίζουν τις καθημερινές από τις Κυριακές, τις γιορτές και τις αργίες. Όλοι οι ένστολοι που εργάζονται αυτές τις μέρες λένε ότι βρίσκονται στο δεύτερο σπίτι τους και κάνουν Χριστούγεννα με τη δεύτερη οικογένειά τους. Άμεση δράση και ομάδα Δίας βρίσκονται αδιάκοπα δίπλα στον πολίτη και στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της εγκληματικότητας.

«Στην ελληνική αστυνομία το αίσθημα προσφοράς περισσεύει η συναδελφική αλληλεγγύη το ίδιο, νιώθουμε χαρά που έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε στον κόσμο» τονίζει ο υπαστυνόμος της ομάδας ΔΙΑΣ, Αντώνης Βλάχος.

«Είναι χαρά μας να είμαστε δίπλα στον πολίτη ειδικά τώρα που υπάρχει στην Αθήνα μεγάλος συνωστισμός λόγω των εορτών. Θέλω να ευχηθώ σε όσους συναδέλφους μου κάνουν Χριστούγεννα μακριά από τις οικογένειές τους τις επόμενες γιορτές να είναι μαζί με τις οικογένειές τους και αυτό να γνωρίζουν οι πολίτες ότι μετριάζεται με την συναδελφικότητα και με τα περιστατικά που μας δένουν έξω. Υγεία σε όλο τον κόσμο» δήλωσε ο αστυφύλακας της ΔΙΑΣ, Παύλος Ανδρικόπουλος.

Εκτός από τις ευχές στους πολίτες, βρίσκουν την ευκαιρία να δώσουν και κάποιες, χρήσιμες συμβουλές. Όπως αναφέρει ο ανθυπαστυνόμος Αριστείδης Πέτης «Επειδή υπάρχει μια εορταστική ατμόσφαιρα οι περισσότεροι επιτήδειοι την εκμεταλλεύονται. Ταυτόχρονα δεν θα πρέπει να δίνουμε στοιχεία για τις διάφορες δραστηριότητές μας: πότε λείπω από το σπίτι, πότε πηγαίνουμε στις εξοχικές κατοικίες».

Τα πληρώματα του ΕΚΑΒ αγρυπνούν τις καθημερινές, πόσο μάλλον τις μέρες των εορτών που τροχαία και ατυχήματα λόγω μέθης είναι αυξημένα.

«Σήμερα θα ήθελα πολύ να είμαι με την οικογένειά μου αλλά με καλεί το καθήκον. Είναι παρήγορο ότι κάνω κάτι το οποίο αγαπάω πάρα πολύ και είμαι δίπλα στον πολίτη που έχει ανάγκη» υπογραμμίζει ο διασώστης του ΕΚΑΒ, Αντώνης Παπαβασιλείου.

Τον καλύτερό τους εαυτό δίνουν αδιάκοπα και σήμερα οι εργαζόμενοι σε ζαχαροπλαστείο και φούρνους κι όπως αναφέρουν «μακάρι όλος ο κόσμος να έχει ένα πιάτο φαγητό στο τραπέζι του»

ertnews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis