Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
14:59 | 16/03/2024

Η ζωή τους έμοιαζε τέλεια. Τρία παιδιά, ένα σπίτι με επτά υπνοδωμάτια και μία Jaguar σταθμευμένη έξω, σε ένα καταπράσινο χωριό κοντά στο Γιορκ της Βρετανίας.

Αλλά πίσω από τις κλειστές πόρτες, ο 47χρονος Richard υπέφερε κρυφά από αυτό που μια δικαστής θα περιέγραφε αργότερα ως «τη χειρότερη περίπτωση χειριστικής και καταναγκαστικής συμπεριφοράς» που είχε δει ποτέ.

Διαβάστε επίσης

Για είκοσι ολόκληρα χρόνια η 46χρονη σύζυγός του Sheree τον κακοποιούσε σωματικά και λεκτικά και επιπλέον φρόντιζε να δείχνει η ίδια το θύμα, φωνάζοντας έπειτα από κάθε περιστατικό «βοήθεια».

Ο εφιάλτης για τον Richard τελείωσε όταν ένας φίλος του είδε τα σοκαριστικά πλάνα με την κακοποίησή του από την κάμερα παρακολούθησης που υπήρχε στο σαλόνι του σπιτιού.

Συνολικά, η αστυνομία έλαβε 36 βίντεο, εννέα ηχητικά ντοκουμέντα από τηλέφωνα και 43 φωτογραφίες ως αποδεικτικά στοιχεία. Σε μια αποκλειστική συνέντευξη στη Sun, ο Richard λέει: «Βλέποντας το υλικό, έχω αποστασιοποιηθεί συναισθηματικά από αυτό. Μπορώ να δω ότι είμαι εγώ και μπορώ να δω τα παιδιά στο παρασκήνιο».

Τον απειλούσε ότι θα τον καταγγείλει για κακοποίηση

Πλάνα από την κάμερα παρακολούθησης

«Αλλά νιώθω ότι παρακολουθώ κάτι για κάποιον άλλον. Ένιωθα τόσο παγιδευμένος για πολλούς λόγους. Εάν δεν ήταν ο φίλος μου, δεν είμαι σίγουρος τι θα είχε συμβεί» προσθέτει.

Πώς την παγίδευσε

Ο Richard είχε καταλάβει πολύ καρό πριν τι τύπος ανθρώπου ήταν η Sheree, αλλά λόγω των παιδιών τους, αποφάσισε να υποφέρει σιωπηλά την κακοποίησή του και να μην διαλύσει την οικογένεια. Παράλληλα όμως, φρόντισε να έχει ένα «μαξιλαράκι» ασφαλείας.

Είχε αγοράσει κρυφά την κάμερα που κατέγραφε την εκτενή κακοποίηση που υφίστατο, καθώς η Sheree τον έγδερνε, τον ξυλοκοπούσε, τον τρυπούσε με μαχαιροπήρουνα και τον κλείδωνε έξω από το σπίτι, ενώ τον απειλούσε με ακόμα χειρότερα.

«Εάν δεν ήταν ο φίλος μου, δεν είμαι σίγουρος τι θα είχε συμβεί»

Περισσότερο, ήθελε να διαθέτει αρκετό καταδικαστικό υλικό σε περίπτωση που η αδίστακτη σύζυγος αποφάσιζε να τον χωρίσει και να διεκδικήσει τα παιδιά.

Μία μέρα, ωστόσο, η Sheree το πήγε τόσο μακριά που στην ουσία καταδίκασε τον εαυτό της. Είχε τηλεφωνήσει σε έναν φίλο του, λέγοντας ψέματα πως ο Richard είχε μεθύσει και βρισκόταν σε κίνδυνο να τη χτυπήσει.

Μόλις όμως ο άνδρας ήρθε στο σπίτι για να ελέγξει την κατάσταση, απομόνωσε τον Richard και τον έκανε να του πει την αλήθεια. Του αποκάλυψε όσα αναφέρθηκαν και πολλά παραπάνω, όπως το πώς αναγκαζόταν να καλύπτει τους μώλωπές του με makeup για να βγαίνει έξω, και πώς η Sheree τον είχε παγιδεύσει στον γάμο τους, απειλώντας ότι θα τον κατήγγειλε για κακοποίηση.

Ο Richard γεμάτος μώλωπες

Όπως είπε και ο Richard στη Sun, η χρόνια κακοποίηση είχε ως αποτέλεσμα να εσωτερικεύσει το τραύμα του και να υπομένει άπραγος. Ο φίλος του όμως τον αφύπνισε, και με το ζόρι έφερε τα στοιχεία στο φως.

Η Sheree καταδικάστηκε σε 4ετή κάθειρξη από το Βασιλικό Δικαστήριο του Hull τον Μάρτιο του 2023, αφού δήλωσε ένοχη για την ελεγκτική και καταναγκαστική συμπεριφορά, μαζί με τρεις κατηγορίες για επίθεση με πρόκληση σωματικής βλάβης, υπό το βάρος των αδιαμφισβήτητων τεκμηρίων.

Η προεδρεύουσα, Kate Rayfield, σχολίασε πως η κακοποίηση της Sheree ήταν: «Η χειρότερη περίπτωση χειρισμού και καταναγκαστικής συμπεριφοράς που έχω δει».

Ο Richard αποφάσισε να μοιραστεί την ιστορία του και τα εξοργιστικά πλάνα για να βοηθήσει στην ευαισθητοποίηση του κοινού, και να προτρέψει άλλους άντρες και γυναίκες που βιώνουν την ίδια κατάσταση να καταγγείλουν τους κακοποιητές τους.

in.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis