Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
2
15:19 | 16/02/2024

 

Μάλλον, όσοι ενημερώνουν τον κ.Υπουργό και τον κ. Αρχηγό δεν τους ενημερώνουν σωστά. Όπως βλέπετε, στη συγκεκριμένη διαταγή που βγήκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας (ανεξάρτητος στα χαρτιά θεσμός), για τη μετακίνηση συγκεκριμένου αριθμού αστυνομικού προσωπικού ώστε να ιδρυθούν- δημιουργηθούν καινούργιες ομάδες Ο.Π.Κ.Ε για 3 μήνες και από συγκεκριμένες Υπηρεσίες μόνο (κάποιες λείπουν, γιατί άραγε;), αυτά τα νούμερα δεν μπορούν να «βγουν».


ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
Συγκεκριμένα για το Επιτελείο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, αυτοί οι αριθμοί δεν «βγαίνουν» ( 20 αστυνομικοί) για έναν και μοναδικό λόγο: όλοι όσοι υπηρετούν σε αυτό ( επιτελείο), είναι ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί ( 1 Υποστράτηγος, 4 Αστυνομικοί Διευθυντές, περίπου 12 Αστυνομικοί Υποδιευθυντές, περίπου 10 Αστυνόμοι Α’, περίπου άλλοι τόσοι Αστυνόμοι Β’ και περίπου 8 Υπαστυνόμοι και Ανθυπαστυνόμοι και πολιτικό προσωπικό). Οι μόνοι που μπορούν να μετακινηθούν είναι οι 4 εκπαιδευτές του Τμήματος Εκπαίδευσης ( έχουν μετακινήσει στο Fly Over τον επικεφαλής των εκπαιδευτων αστυνόμο Α’) και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να σταματήσει η εκπαίδευση ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΣ τον Νόμο 3169/2003. (Μήπως κάποιοι τελικά αυτό επιδιώκουν; Να διαλύσουν το συγκεκριμένο τμήμα για να εξυπηρετήσουν «κάποιους άλλους» κάνοντας αλλά τμήματα σε κάθε υπηρεσία;). Σε αυτούς τους αριθμούς που ανέφερα το μεγαλύτερο ποσοστό είναι γυναίκες και αρκετοί Αξιωματικοί Ειδικών καθηκόντων. Βέβαια ύπαρχου και κάποιες Υπηρεσίες Γραφείου.

Φυσικά και δεν λένε πόσες είναι οι οργανικές θέσεις στο επιτελείο και ειδικά πόσες είναι οι οργανικές θέσεις των αξιωματικών!!!!Κάποτε υπηρετούσαν στο επιτελείο της Γενικής 3 υποστράτηγοι, 1 ταξίαρχος και λοιποί αξιωματικοί. Αλλά εκεί δεν πείραζε, διότι δεν ήταν αστυφύλακες, εκεί κάνουμε «αλχημείες» και τα βολεύουμε όλα. Και πολλά ακόμα πράγματα που είναι «παράτυπα» σύμφωνα με τους κανονισμούς του σώματος.. αλλά είπαμε, όλα καλά…

Κάνω μια ερώτηση σε όλους εσάς που εκδίδετε αυτές τις διαταγές: ξέρετε πραγματικά τι γίνεται; Σας ενημερώνουν σωστά; Ή σας τα «δίνουν» έτοιμα και το μόνο που κάνετε είναι να τα υπογράφετε;

Στα 29 χρόνια υπηρεσίας έμαθα ότι η εκάστοτε Φυσική Ηγεσία είναι το ανάχωμα ανάμεσα στην Πολιτική Ηγεσία και στους Αστυνομικούς, , με μοναδικό γνώμωνα να προστατευτούν οι αστυνομικοί (ατομικά και εργασιακά δικαιώματα) και να μη ζήσουν χρόνια άλλων «σκοτεινών εποχών» ( να γίνονται τα υποχείρια της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας).

Με λύπη μου διαπιστώνω ότι όλα αυτά τα πράγματα που γίνονται είναι επικίνδυνα, διότι οδηγούν την αστυνομία σε διάλυση.

Όλοι αυτοί που ίσως δεν γνωρίζουν, όταν έχεις μια ειδική υπηρεσία όπως η Ο.Π.Κ.Ε, δεν μπορείς να τη στελεχώνεις με τον τρόπο που διατάζετε, ειδικά χωρίς εκπαίδευση, διότι με αυτό τον τρόπο είναι εκτεθειμένοι σε κίνδυνο κυρίως ζωής, τόσο οι συνάδελφοι όσο και οι πολίτες. Λυπάμαι που θα το πω, αλλά με το τρόπο με τον οποίο πάνε να γίνουν αυτές οι καινούργιες ομάδες, χωρίς συγκεκριμένη εκπαίδευση, θα δημιουργηθούν «ομάδες αυτοκτονίας» και όχι ομάδες Ο.Π.Κ.Ε, όπως αυτές πρέπει να είναι ( ας ρωτήσουν τους εκπαιδευτές του Τμήματος Εκπαίδευσης τι επίπεδο εκπαίδευσης έχουν όσοι συνάδελφοι στελεχώνουν τις ομάδες ΟΠΚΕ Βόλβης και Δέλτα, αλλά δεν ρωτάνε).

Αλλά τι περιμένεις, όταν σε μια μέρα με διαταγή απομακρύνεις τον διοικητή της Ε.Κ.Α.Μ και την επόμενη μέρα, πάλι με άλλη διαταγή από τους ίδιους καθ’ υλην αρμόδιους, τον επιστρέφεις στη θέση του.. Τι περιμένεις, ότι ενώ έχουμε πάλι αναβίωση της τρομοκρατίας ( βόμβα στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, στα ΜΑΤ στην Αθήνα κτλ), αλλά με ίδιες διαταγές απομακρύνονται άτομα από την Υ.Α.Ε.Ε.Β.Ε και από την Υ.Ε.Ε.Β.Ε.

Ένας πολίτης που δεν γνωρίζει τι γίνεται στην αστυνομία θα πει ότι αυτά τα πράγματα δεν στέκουν με τη λογική, αλλά μόνον «εμείς» που υπηρετούμε στην αστυνομία τα βρίσκουμε φυσιολογικά.

Ευτυχώς ο Θεός είναι κοντά στον Έλληνα Αστυνομικό και τον προστατεύει.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ Κ. Ευαγγελος
Αντιπρόσωπος της Ε.Α.Υ.Θ στην Π.Ο.ΑΣ.Υ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis