Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
αστυνομικος
11:48 | 10/11/2023

Ενώ έχει «χυθεί» αρκετό μελάνι και έχουν γίνει «βαρυσήμαντες δηλώσεις» για την εκπαίδευση των αστυνομικών, «κάποιοι» οι οποίοι είναι κυρίως οι υπεύθυνοι για αυτήν, μάλλον με τις πράξεις και τις παραλήψεις τους άλλα πράγματα δείχνουν, και γίνομαι πιο συγκεκριμένος:

Δεν μπορείς να διατάζεις σαν Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, σε περίοδο στην οποία γίνονται εκπαιδεύσεις του αστυνομικού προσωπικού ( συντηρητική εκπαίδευση , εκπαίδευση ειδικών και αυτοτελών υπηρεσιών) καθώς και άλλων οργανισμών όπως του προσωπικού της Τράπεζας της Ελλάδος, της Εθνικής Τράπεζας , των εξωτερικών φυλάκων των Φυλακών κτλ κτλ, να διατάζεις εκπαιδευτή να ασχολείται με καθήκοντα , τα οποία δεν έχουν σχέση με την εκπαίδευση, αλλά είναι «ξένα» προς αυτήν, όπως να κάνει διαλογή υλικών ΠΣΕΑ και ρουχισμού.

Διαβάστε επίσης

Το Τμήμα Εκπαίδευσης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, υπάγεται στο Επιτελείο της Γενικής και άρα λαμβάνει εντολές απευθείας από τον εκάστοτε Γενικό. Αυτή τη στιγμή στο τμήμα υπηρετούν πέντε (5) αστυνομικοί, ασκώντας καθήκοντα Εκπαιδευτή, για να εκπαιδεύουν όλο το προσωπικό της Γενικής Θεσσαλονίκης και άλλων οργανισμών, και μάλιστα οι τέσσερις (4) είναι με προσωρινή μετακίνηση σε αυτό, ενώ με τις τελευταίες μεταθέσεις, το Επιτελείο ενισχύθηκε με πολλά άτομα, αξιωματικούς και μη, αλλά όχι με εκπαιδευτές. Να τονιστεί ότι υπάρχει διαταγή η οποία ορίζει ρητά ότι όταν υπάρχει οποιαδήποτε εκπαίδευση, οι εκπαιδευτές δεν ασχολούνται με άλλα καθήκοντα πλην της εκπαίδευσης ( εκπαιδεύτηκα αντικείμενα). Πιστεύω λοιπόν, ότι η τελευταία προφορική διαταγή που έχει δοθεί στο να πηγαίνει ένας εκπαιδευτής με τον αρμόδιο των ΠΣΕΑ της Γενικής, για να κάνει διαλογή Υλικών ( υλικά ΠΣΕΑ, ρουχισμό κτλ) αντί να ασχολείται με την εκπαίδευση ήταν πρωτίστως «άστοχη». Υπάρχει διαθέσιμο προσωπικό το οποίο υπηρετεί και στο επιτελείο της Γενικής καθώς και αυτό που ασχολείται γενικά με τα ΠΣΕΑ σε όλες τις υπηρεσίες της Γενικής ή με την διαχείριση της συγκεκριμένης αποθήκης Υλικών , το οποίο μπορεί να κάνει τη δουλειά αυτή. Κάποτε πρέπει να αποφασίσουμε αν θέλουμε ή όχι το προσωπικό την Ελληνικής Αστυνομίας να εκπαιδεύεται και αν οι εκπαιδευτές θα είναι αυτοί που πρέπει να είναι τόσο σε αριθμό όσο και σε γνώσεις και αν θα ασχολούνται αποκλειστικά και μόνο με αυτά τα καθήκοντα. Να επισημάνω ότι κάθε Τετάρτη και Σάββατο γίνονται οι εκπαιδευτικές βολές των εκπαιδευομένων( 25 άτομα ανά Εκπαιδευτική Σειρά) και πρέπει να παρευρίσκονται όλοι οι εκπαιδευτές κατά την διεξαγωγή τους στο Πεδίο Βολής.

Ελπίζω οι αρμόδιοι να δουν αυτό το θέμα σοβαρά και να πράξουν όπως κρίνουν σύμφωνα με τους νόμους και τους κανονισμούς του σώματος.

Να τονίσω ότι ο θεσμικός ρόλος του συνδικαλιστή είναι να ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ τiς πράξεις και τις παραλείψεις της εκάστοτε Διοίκησης και να προστατεύει τα εργασιακά και προσωπικά δικαιώματα των Αστυνομικών.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ Κ. Ευάγγελος

Αντιπρόσωπος στην Π.Ο.ΑΣ.Υ της Ε.Α.Υ.Θ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ Κ. Ευάγγελος

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis