Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
αστυνομικοι
08:14 | 10/05/2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΠΗΣ

"ΤΟ ΘΡΙΛΕΡ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ –ΠΡΑΞΗ II"

Μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο, η Κυβέρνηση ψήφισε το άρθρο 37 του Νόμου 5079/2023, σχετικά με το ύψος του ποσού διανυκτέρευσης του αστυνομικού προσωπικού, εναρμονίζοντας επιτέλους τα έξοδα διανυκτέρευσης για την εκτός έδρας διαμονή των  αστυνομικών,  με αυτά που όλος ο υπόλοιπος  δημόσιος τομέας λαμβάνει από το έτος 2015.

Πριν το μελάνι στεγνώσει στο χαρτί, έρχεται η ίδια  Κυβέρνηση και με μία επαίσχυντη  τροπολογία, την οποία ψηφίζει <<εν κρυπτώ >> την ημέρα εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς…  μειώνει το ποσό αυτό από 104  σε 30 ευρώ ημερησίως ,  εξευτελίζοντας στο έπακρο  εμάς  τους  Έλληνες αστυνομικούς και το έργο μας !!! 

Μη φτάνοντας αυτή η πράξη ντροπής  προς τους συναδέλφους μας ,την 07/05/2024  έρχεται μια ακόμη πιο δυσάρεστη εξέλιξη…

 Εκδίδεται διαταγή με την οποία διατάσσεται η αναγκαστική απόσπαση αστυνομικών – ΠΑΡΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΗ ΜΗ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΟΥΣ - , οι οποίοι  καλούνται να μετακινηθούν αιφνιδίως για να καλύψουν υπηρεσιακές ανάγκες, αφήνοντας πίσω τις οικογένειές τους και έχοντας στις τσέπες τους το  φοβερό ποσό των 30 ευρώ για εξεύρεση καταλύματος στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη!!!

Με το φιλοδώρημα των 900 ευρώ μηνιαίως, πού ακριβώς θα διαμένουν οι αστυνομικοί που διατάχθηκαν (με το έτσι θέλω του Αρχηγείου ) να μετακινηθούν προς εκτέλεση υπηρεσίας στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη???!!!

Στα παγκάκια της Πλατείας Συντάγματος και της πλατείας Αριστοτέλους ή σε hostels 10 ατόμων ανά δωμάτιο με κοινή τουαλέτα, όπως στοίβαξαν –χωρίς ντροπή-τους Δόκιμους Αστυφύλακες που έστειλαν πρόσφατα στη Σαντορίνη να εκτελούν υπηρεσία στα πλαίσια της πρακτικής τους άσκησης??? !!! 

Αναρωτιόμαστε, πότε άραγε θα μπει φρένο σ αυτήν την κατρακύλα που η Κυβέρνηση ξεδιάντροπα οδηγεί εμάς τους Αστυνομικούς, παρότι  δίνουμε καθημερινά το αίμα μας και τη ζωή μας για να διαφυλάξουμε την ασφάλεια των συμπολιτών μας  και της Πατρίδας μας??? !!!

Να φανταστούμε  ότι το επόμενο βήμα θα είναι να διαταχθεί η καταβολή χρημάτων από τις τσέπες μας  , προκειμένου να μας αποσπούν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας  για να καλύψουν τις υπηρεσιακές ανάγκες??? !!!

Καλούμε τον κ. Πρωθυπουργό και την  Κυβέρνηση να αποδείξουν  έμπρακτα την αγάπη που ισχυρίζονται ότι έχουν  για εμάς τους υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας, διασφαλίζοντας την αξιοπρεπή μας διαβίωση με την άμεση κατάργηση αυτής της τροπολογίας της ντροπής -που θέλει να καταντήσει τους Αστυνομικούς να κοιμούνται στα παγκάκια και στα πεζοδρόμια- και να επαναφέρει την εναρμόνιση του  ποσού διανυκτέρευσης  για όλους τους Αστυνομικούς στο  ύψος που προβλέπεται στο   άρθρο 37 του Νόμου 5079/2023. και φυσικά να θεσμοθετήσουν  επιτέλους το ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ της εργασίας μας .

 

Αν δεν το   πράξουν, στέλνουμε S.M.S. ότι θα μας βρουν  απέναντί τους,  στους δρόμους έξω από τη Βουλή.

 

                                                

                                                    ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

003 (2)

ΤΖΑΤΖΑΝΑ Σταυρούλα

6975601800

 

ΣΗΜΑ ΜΠΛΕ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

001 (2)

ΚΟΥΜΑΝΙΔΗΣ Νικόλαος

6945021214 

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis