Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
07:59 | 20/09/2023

Καρέ καρέ εξετάζουν οι αστυνομικοί στα εγκληματολογικά εργαστήρια τα πλάνα διάρκειας περίπου 1,5 λεπτού από το Κέντρο Εκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού στον Πόρο που κατέγραψαν με drone δυο Τούρκοι οι οποίοι συνελήφθησαν για κατασκοπεία και αύριο αναμένεται να οδηγηθούν στον ανακριτή.

Χθες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ο οποίος τους άσκησε δίωξη για κατασκοπεία. Όπως σημείωναν στελέχη της ΕΛΑΣ θα πρέπει να διαπιστωθεί από ποια «γωνία» κατέγραφαν τις εγκαταστάσεις και τι είδους πλάνα έχουν τραβήξει, εάν δηλαδή είχαν βάλει στο «μικροσκόπιο» τους συγκεκριμένα σημεία ή απλά εάν αποτελούσε συνέχεια πλάνων που κατέγραφαν μαζί με το παρακείμενο λιμάνι όπου δένουν σκάφη αναψυχής.

Διαβάστε επίσης

Τα στοιχεία αυτά κρίνονται κομβικής σημασίας για να διαπιστωθεί εάν τελικά πρόκειται για άτομα που έκαναν κατασκοπεία ή για τουρίστες. Οι ίδιοι πάντως ένας 58χρονος ο οποίος υποστηρίζει ότι είναι συνταξιούχος οδοντίατρος και ένας 48χρονος ο οποίος δηλώνει επιχειρηματίας με συστήματα για κουζίνες επιμένουν πως στη χώρα μας ήρθαν για τουρισμό.

Παράλληλα στο «μικροσκόπιο» έχουν μπει συσκευές κινητής τηλεφωνίας, κάρτες μνήμης, σκληροί δίσκοι και ψηφιακές κάμερες που είχαν στην κατοχή τους προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν πλάνα και από άλλες στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Πύλη εισόδου για τους δυο κατηγορούμενους ήταν η Χίος καθώς ταξίδεψαν από τη Σμύρνη. Υπενθυμίζεται πως εξ αρχής την υπόθεση διερευνούν στελέχη της ΕΥΠ. Η σύλληψη τους έγινε μετά από καταγγελία στις διωκτικές Αρχές ότι εντοπίστηκαν να πετούν το drone πάνω από τις εγκαταστάσεις του ΠΝ στον Πόρο.

Στη συνέχεια με δυο μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού που χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους που έφεραν διακριτικά που ανέγραφαν «Alone wolf» (μοναχικός λύκος) ταξίδεψαν προς τη Μονεμβασιά όπου είχαν «κλείσει» ξενοδοχείο. Ακολούθως μεταφέρθηκαν στην Αθήνα για εξέταση.

Οι ίδιοι φέρονται να έχουν πει ότι στα τέλη του μήνα επρόκειτο να επιστρέψουν στη χώρα τους αυτή τη φορά οδικώς μέσω Αλεξανδρούπολης. Τις εξελίξεις στην υπόθεση παρακολουθούν από την πρώτη στιγμή και τουρκικά ΜΜΕ τα οποία ωστόσο δεν υπεισέρχονται σε λεπτομέρειες.

reader.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis