Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Κατζουράκη
22:14 | 20/07/2024

Η Χανιώτισσα πρωταθλήτρια της σκοποβολής σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Go Hania μίλησε για τη μεγάλη εμπειρία που την περιμένει, λέγοντας ότι θα κυνηγήσει το καλύτερο δυνατό στη διοργάνωση…

Ακολουθεί η συνέντευξη της:

Διαβάστε επίσης

Εμμανουέλα, το μεγάλο γεγονός των Ολυμπιακών Αγώνων πλησιάζει, πώς αισθάνεσαι για τη συμμετοχή σου για πρώτη φορά στην καριέρα σου σε αυτή τη διοργάνωση;

Και μόνο η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι εξαιρετική τιμή. Εχουμε προσπαθήσει πολύ για να κερδίσουμε την κάρτα για τους Ολυμπιακούς. Εχουμε επίσης προσπαθήσει πολύ για να φέρουμε ένα καλό αποτέλεσμα τον Αύγουστο. Είναι κάτι που με χαροποιεί πολύ, μόνο και μόνο που θα βρεθώ εκεί είναι σημαντικό για εμένα.

Πώς ήταν για σένα όλη η διαδικασία της προσπάθειεας μέχρι να πετύχεις τον στόχο των Ολυμπιακών Αγώνων και τι ελπίζεις από ‘δω και πέρα, ποιος είναι δηλαδή ο στόχος σου αγωνιστικά σε αυτήν τη μεγάλη διοργάνωση;

Εχουμε συμμετάσχει σε αρκετές μεγάλες διοργανώσεις φέτος στο εξωτερικό, σαν μέρος της προετοιμασίας μας. Επρεπε σε συγκεκριμένες διοργανώσεις να πάμε πολύ καλά για να προκριθούμε και είχα ήδη έρθει άλλη μια φορά πολύ κοντά στην κάρτα, πριν το καταφέρουμε τελικά με τον προπονητή μου τον Γιώργο Σαλαβαντάκη. Τώρα έχουμε φτιάξει ένα αγωνιστικό πρόγραμμα προπονήσεων και αγώνων μέχρι τον Αύγουστο το οποίο επιτρέπει στις κατάλληλες περιόδους να υπάρχει λίγο πίεση και σε άλλες περιόδους λίγο ξεκούραση, που κι αυτή χρειάζεται σίγουρα. Επόμενος αγώνας είναι το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Ιταλία. Φεύγουμε σε λίγες μέρες για τον αγώνα αυτόν, ο οποίος είναι ένας επίσης πολύ σημαντικός αγώνας για εμάς. Εχουμε πολύ δυνατή ομάδα και όλοι ευελπιστούμε σε μετάλλιο.

Θεωρείσαι από τις κορυφαίες αθλήτριες στον κόσμο στη σκοποβολή. Πώς είναι για σένα αυτός ο τίτλος και ποιοι είναι οι στόχοι σου για το μέλλον;

Είναι μεγάλη τιμή που στα 23 μου χρόνια βρίσκομαι σε τέτοιο επίπεδο. Είναι κάτι που θέλω ν’ ανεβάσω ακόμα παραπάνω στα επόμενα χρόνια της καριέρας μου. Μεγάλοι στόχοι είναι σίγουρα τα παγκόσμια και πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα και στο ατομικό και στο μεικτό αγώνισμα.

Πώς αισθάνεσαι που πέραν του εαυτού σου εκπροσωπείς και τα Χανιά όπου κι αν αγωνίζεσαι;

Τα Χανιά έχουν βγάλει πολύ μεγάλους αθλητές, το οποίο λέει πολλά, δεδομένου ότι δεν είμαστε μία μεγάλη πόλη. Είναι σημαντικό να υπάρχει στήριξη στον αθλητισμό στα Χανιά, είναι μία ασχολία που χτίζει πολύ δυνατούς χαρακτήρες και βάζει σαν προτεραιότητα την ψυχική και σωματική υγεία.

Το περίμενες ξεκινώντας τη σκοποβολή ότι θα έφτανες σε αυτό το υψηλό επίπεδο και θα είχες τόσες πολλές εμπειρίες;

Επειδή έχω περάσει από πολλά αθλήματα στη ζωή μου πριν την σκοποβολή, η επαφή μου με την σκοποβολή ήταν κάτι πολύ διαφορετικό και ήξερα ότι θέλω να το κυνηγήσω πιο σοβαρά. Δεν είχα ακριβείς στόχους ξεκινώντας, θεωρώ υπήρχε στο πίσω μέρος του μυαλού μου να το φτάσω σε ένα τέτοιο επίπεδο, Αλλά νομίζω συνήθως επικεντρωνόμουν στους πιο άμεσους και κοντινούς στόχους. Κάθε φορά ασχολούμαστε με τον επόμενο αγώνα.

Τι είναι η σκοποβολή για σένα και πώς το περιγράφεις ως άθλημα;

Θεωρώ η σκοποβολή, ειδικά ο πήλινος στόχος, είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αθλήματα. Εχεις να κάνεις με μεγάλα όπλα, Είναι άθλημα εξωτερικού χώρου, ασχολούμαστε με κινούμενο στόχο και όλα αυτά είναι πράγματα που το κάνουν τόσο ξεχωριστό. Είναι σίγουρα πιο δύσκολο να ξεκινήσει νέος κόσμος να ασχολείται με την σκοποβολή παρά με αλλά αθλήματα, αλλά όσοι ενδιαφέρονται, αξίζει να ασχοληθούν.

Πηγή: athlitiko.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis