Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
klh
22:14 | 02/08/2024

Λόγω της πρόσφατης εφαρμογής του νόμου περί νομιμοποίησης της θεραπευτικής μαριχουάνας στην πολιτεία Κεντάκι των ΗΠΑ, αρκετοί αστυνομικοί σκύλοι K-9 αποσύρονται, σύμφωνα με ρεπορτάζ του WXIX-TV.

Ο αστυνομικός σκύλος Gunny, το τελευταίο K-9 του τμήματος, αγοράστηκε με χρήματα που ανακτήθηκαν από υποθέσεις ναρκωτικών από την Εισαγγελία της Κοινοπολιτείας της κομητείας Kenton. Ο Gunny είναι ένα από τα τρία K-9 στην κομητεία που έχουν εκπαιδευτεί να μην μυρίζουν μαριχουάνα, ανέφερε η έκθεση.

Διαβάστε επίσης

«Ήταν πολύ σημαντικό για εμάς να βεβαιωθούμε ότι δεν είχε αποτυπωθεί στην όσφρηση του η μαριχουάνα», δήλωσε ο επικεφαλής Robert Nader.

Ο ίδιος εξήγησε ότι δεν υπάρχει τρόπος για τα αστυνομικά σκυλιά που έχουν εκπαιδευτεί στην ανίχνευση κάνναβης - μαριχουάνας να γνωρίζουν τη διαφορά μεταξύ θεραπευτικής και μη μαριχουάνας, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται αρκετά προβλήματα.

Ο εισαγγελέας της Κοινοπολιτείας της κομητείας Kenton, Rob Sanders, προέβλεψε ότι 10 από τα 12 αστυνομικά σκυλιά της κομητείας θα αναγκαστούν να συνταξιοδοτηθούν εξαιτίας του συγκεκριμένου νόμου, ο οποίος αναμένεται να τεθεί σε ισχύ το 2025.

Ο ίδιος δήλωσε ότι είναι αβέβαιο εάν οι αστυνομικοί σκύλοι K9 μπορούν να συνεχίσουν την ανίχνευση ναρκωτικών εάν έχουν εκπαιδευτεί και στην ανίχνευση της μαριχουάνας. Ο Σάντερς είπε ότι ο νόμος θα αναγκάσει τις κρατικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου να επανεξετάσουν την κατάσταση των αστυνομικών τους σκύλων που έχουν εκπαιδευτεί στην ανίχνευση μαριχουάνας μέσα σους επόμενους έξι μήνες, ανέφερε το WXIX-TV.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis