Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Φίλιππος Χρυσάκης
18:54 | 11/09/2024

Το μεσημέρι της Τετάρτης 11 Σεπτεμβρίου, μια κινηματογραφική καταδίωξη εκτυλίχθηκε στους δρόμους της Αττικής. Ο Φίλιππος Χρυσάκης, Αντιπρόσωπος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής, περιγράφει στο Newsbomb.gr με δραματικό τρόπο τα όσα έζησε μέσα από το περιπολικό τη στιγμή της καταδίωξης.

Η καταδίωξη ξεκίνησε από το Μενίδι, όταν οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα κλεμμένο όχημα με δύο Ρομά επιβαίνοντες. «Το όχημα κινήθηκε με ιλιγγιώδη ταχύτητα στα στενά της Μεταμόρφωσης», αναφέρει ο Χρυσάκης. «Είχαμε συνεχώς κινδύνους, με το όχημα παρά τρίχα να μην εμβολίζει άλλα οχήματα και πεζούς, προσπαθώντας να μας αποφύγει».

Διαβάστε επίσης

«Η καταδίωξη ξεκίνησε από το Μενίδι, εμείς τους εντοπίσαμε στην λεωφόρο Καραμανλή, το όχημα κινήθηκε με ιλιγγιώδη ταχύτητα στα στενά της Μεταμόρφωσης, κινδύνευσε αρκετές φορές να πέσει σε πεζούς και άλλα οχήματα, μας εμβόλισε δύο φορές, έβαλε όπισθεν για να μας ακινητοποιήσει αλλά δεν τα κατάφερε, εκεί που εγκλωβιζόταν έβαζε όπισθεν, μας τράκαρε και μετά ξαναέφευγε, μπήκε εντός εταιρείας αλλά δεν καταφέραμε να τον εγκλωβίσουμε γιατί θα μας εμβόλιζε», περιέγραψε ο Φίλιππος Χρυσάκης.

ΧΡΥΣΑΚΗΣ
Ο Φίλιππος Χρυσάκης, Αντιπρόσωπος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής,

Η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο όταν οι δράστες εμβόλισαν δύο φορές τα αστυνομικά οχήματα και έβαλαν όπισθεν με σκοπό να τα ακινητοποιήσουν. «Έκανε επικίνδυνους ελιγμούς, περνώντας από στενά και μπλέκοντας σε ιδιωτικούς χώρους. Είχαμε δύσκολες στιγμές, καθώς η οδήγηση του οχήματος ήταν εντελώς απρόβλεπτη», προσθέτει ο Φίλιππος Χρυσάκης.

«Καθ' όλη τη διάρκεια της καταδίωξης πήγαιναν στο αντίθετο ρεύμα», υπογραμμίζει ο αστυνομικός.

 

Η κατάσταση επιδεινώθηκε όταν το όχημα προσπάθησε να εισέλθει στο στενό της ΔΟΥ Κηφισιάς. Τελικά, το όχημα καρφώθηκε σε κολώνα του ΟΤΕ, βάζοντας τέλος στην καταδίωξη. «Πήγε να μπει στο στενό της ΔΟΥ Κηφισιάς, πήγε να τραβήξει χειρόφρενο και καρφώθηκε σε κολώνα του ΟΤΕ. Είναι τοξικομανείς και οι δύο, ο ένας έχει συλληφθεί άλλες 12 φορές», περιέγραψε.

«Είναι τοξικομανείς και οι δύο, και η κατάσταση ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη. Ο ένας είχε συλληφθεί άλλες 12 φορές», σημειώνει ο Φίλιππος Χρυσάκης.

Το τρομακτικό σκηνικό περιλάμβανε επίσης τον τραυματισμό ενός περαστικού. Ο άνδρας, ο οποίος ευτυχώς τραυματίστηκε ελαφρά, εκσφενδονίστηκε από τη σύγκρουση του οχήματος. «Η κατάστασή του ήταν σοκαριστική, αλλά ευτυχώς δεν υπήρξαν σοβαρές σωματικές βλάβες», αναφέρει ο αστυνομικός.

Οι δύο δράστες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, φρουρούμενοι, με ελαφρά τραύματα.

Δείτε τη συνέχεια του άρθρου της Αναστασίας - Βασιλικής Γκολέμη στην ιστοσελίδα newsbomb.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis