Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
20:14 | 21/04/2024

Η φυλακή «Μαύρο Δελφίνι» θεωρείται η πιο σκληρή φυλακή στη Ρωσία και μια από τις πιο βάρβαρες σε ολόκληρο τον κόσμο. Η φυλακή βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Καζακστάν και «φιλοξενεί» περίπου 700 από τους πιο επικίνδυνους δολοφόνους της Ρωσίας, οι οποίοι "έχουν σκοτώσει πάνω από 3.500 ανθρώπους" συνολικά, δηλαδή κατά μέσο όρο πέντε δολοφονίες ανά κρατούμενο. Τρομοκράτες, κατά συρροή δολοφόνοι και κανίβαλοι βρίσκονται μέσα στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Για τη συγκεκριμένη φυλακή δεν γνωρίζουμε πολλά πράγματα. Όλα αυτά τα χρόνια έχουν μιλήσει σε δυτικά Μέσα μόνο ένας φύλακας και ένας κρατούμενος.

Διαβάστε επίσης

Ο υπολοχαγός και ειδικός φρουρός Denis Avsyuk δήλωσε στο National Geographic πώς «οι κρατούμενοι είναι κυρίως δολοφόνοι». Ωστόσο, σημείωσε: «Αλλά έχουμε επίσης μανιακούς, παιδόφιλους, τρομοκράτες. Το να τους αποκαλείς ανθρώπους, είναι τεράστιο λάθος. Ποτέ δεν ένιωσα καμία συμπάθεια γι' αυτούς».

 

Από την άλλη, ο Νικολάι Αστάνκοφ - ένας κρατούμενος που εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία μιας ολόκληρης οικογένειας δήλωσε ότι οι συνθήκες κράτησης πολλές φορές γίνονται απάνθρωπες. «Οι κρατούμενοι ξυπνούν στις 6:00 π.μ. Για τις επόμενες 16 ώρες, τους απαγορεύεται να κάθονται στα κρεβάτια τους. Βιντεοσκοπείται συνεχώς το κελί, οπότε μας παρακολουθούν όλο το εικοσιτετράωρο. επίσης υπάρχουν ανιχνευτές φωτός και κίνησης. Επιπλέον, κάθε 15 λεπτά ένας φύλακας περνάει από τα κελιά, οπότε πρέπει να είσαι συνεχώς προσεκτικός και ξύπνιος».

1

Τα κελιά έχουν μέγεθος 5 τετραγωνικά μέτρα και τα μοιράζονται δύο κρατούμενοι. Ενώ υπάρχει και ένα «κελί μέσα στο κελί». Τρεις ατσάλινες πόρτες χωρίζουν τα κελιά από το διάδρομο. Δεν υπάρχει προαύλιο της φυλακής και οι κρατούμενοι μπορούν να ασκούνται μόνο μέσα στα μικροσκοπικά κελιά τους. Όταν βγαίνουν από το κελί τους, είναι σκυμμένοι και συχνά με δεμένα μάτια, ώστε να μην μπορούν να καταλάβουν τη διάταξη της φυλακής.

Σύμφωνα με έναν από τους υπαστυνόμους της φυλακής, οι κρατούμενοι στο «Μαύρο Δελφίνι» φυλακίζονται ισόβια, πράγμα που σημαίνει ότι ο μόνος τρόπος να φύγουν είναι όταν πεθάνουν, καθώς κανένας κρατούμενος δεν έχει αποδράσει ποτέ.

www.gazzetta.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis