Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ_amna
13:44 | 02/01/2024

Μετά από τις εορτές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις κρίσεις Αρχηγών. Μετά από τα Θεοφάνεια ,κάθε ημέρα θα είναι πιθανή για την ανακοίνωση των αποφάσεων.

Πόσο θα «φωτιστούν» οι έχοντες την ευθύνη γι΄  αυτές τις αποφάσεις θα το δούμε.

Διαβάστε επίσης

Κάποιοι δίνουν διαστάσεις «αναμέτρησης» στις κρίσεις Αρχηγών. Από τη μία οι προτάσεις Δένδια και από την άλλη το Μέγαρο Μαξίμου, δηλαδή ο πρωθυπουργός, για τον οποίο κανένας δεν μπορεί να ορκιστεί ότι ξέρει τις προτιμήσεις του για τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων. Γι΄ αυτό ίσως και η κάθε λεπτομέρεια αναλύεται εξαντλητικά ,ίσως και σε σημείο υπερβολής.

Για παράδειγμα το γεγονός ότι ο κ.Μητσοτάκης δεν χαιρέτησε χθες στην Μητρόπολη τον Α/ΓΕΕΘΑ ερμηνεύεται ως ένδειξη της «ψυχρότητας» που λέγεται ότι υπάρχει μεταξύ τους. Προφανώς δεν τίθεται θέμα παραμονής Φλώρου στη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ, αλλά είναι κοινό μυστικό ότι ο απερχόμενος Αρχηγός έχει δικές του εισηγήσεις για τους Αρχηγούς που θα αφήσει πίσω του. Θέλει να κάνει Α/ΓΕΕΘΑ τον νυν Α/ΓΕΣ Αγγ. Χουδελούδη! Θα δεχτεί ο κ.Μητσοτάκης την εισήγηση ενός Αρχηγού που επί των ημερών του έγιναν απίθανα πράγματα στις Ένοπλες Δυνάμεις;


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:  ΒΙΝΤΕΟ - Δήλωση αστυνομικού: «Αν δεν έχουμε κάλυψη πως θα μπορούμε να πηγαίνουμε στα περιστατικά και να κάνουμε τη δουλειά μας»

Εσχάτως διακινείται και ένα εναλλακτικό σενάριο που προβλέπει αποδοχή από το «στρατόπεδο Φλώρου», της τοποθέτης του Α/ΓΕΑ Θεμ.Μπουρολιά στην θέση του και παραμονή των Α/ΓΕΣ και Α/ΓΕΝ.

Από την άλλη υπάρχουν οι εισηγήσεις του ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια, ο οποίος αρχικά ήθελε να ληφθούν «ριζοσπαστικές» αποφάσεις με προώθηση του Αρχηγού Στόλου απ΄ ευθείας στη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ. Φαίνεται ότι έχει καταλήξει σε πιο «ήπιες» αποφάσεις, που προβλέπουν την τοποθέτηση του Α/ΓΕΑ Θεμ. Μπουρολιά στη θέση Φλώρου. Επιθυμεί όμως αλλαγές στις ηγεσίες ΓΕΣ και ΓΕΝ, ειδικά στο ...

Δείτε τη συνέχεια του άρθρου στην ιστοσελίδα  militaire.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis