Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Βελόπουλος_amna
14:39 | 09/11/2023

Την πρόθεσή του να συνυπογράψει πρόταση εξεταστική επιτροπής για τα Τέμπη, οποιουδήποτε κόμματος, εξέφρασε από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κ. Βελόπουλος. Στηλίτευσε ωστόσο τα υπόλοιπα κόμματα τα οποία δεν συνυπέγραψαν παρόμοιο αίτημα του κόμματός του, πριν από τις εκλογές. Όπως είπε, σήμερα τα αδικήματα αυτά έχουν παραγραφεί και ρώτησε εάν το λάθος τους ήταν ακούσιο ή εκούσιο.

Μιλώντας στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου που περιλαμβάνει ρυθμίσεις στην προμήθεια της ηλεκτρικής ενέργειας, είπε ότι καλώς μπήκαν πρόστιμα σε μεγάλες επιχειρήσεις, αναρωτήθηκε ωστόσο, πού ήταν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί επί δύο χρόνια όταν (οι εταιρείες αυτές) αισχροκερδούσαν; Πού ήταν η Αρχή Ανταγωνισμού;

Διαβάστε επίσης

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή κάλεσε την κυβέρνηση να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει εάν θα φέρει από τη Γάζα 100.000 Παλαιστίνιους, «όπως αποκάλυψε η Ελληνική Λύση, δεν το διέψευσε ο Μ. Βορίδης και τώρα το συζητάει ο πρωθυπουργός».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη συζήτηση περί εξαπάτησης εκλογέων, υποστηρίζοντας ότι αυτό το έκανε η ΝΔ, η οποία, παρά τις υποσχέσεις της, δεν έβαλε βέτο στις «Πρέσπες» και δεν είχε πει προεκλογικά ότι θα επιβάλει φόρο στους ελεύθερους επαγγελματίες, είτε βγάζουν είτε δεν βγάζουν χρήματα.

Εξάλλου, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι 6 μήνες πριν από τις ευρωεκλογές «μαγειρεύει» τον εκλογικό νόμο, ενώ μίλησε για κατάντια της ΝΔ, η οποία πήγε και χειροκρότησε τον «αρχιερέα της διαπλοκής» Κώστα Σημίτη. Σύμφωνα με τον κ. Βελόπουλο ο κ. Σημίτης έκανε με την Goldman Sachs τα swaps, κρυφά, τα οποία έσκασαν την εποχή του Κ. Καραμανλή, και έτσι οδηγηθήκαμε στον πανικό για τη χρεοκοπία. Αναρωτήθηκε επίσης: Πού δούλευε ο Κασσελάκης; Στην Goldman Sachs. Και έρχεται και λέει δεν έχω σχέση με αυτούς που σπατάλησαν τα χρήματα. Αυτό δεν είναι δημοκρατία αλλά παρωδία είπε ο κ. Βελόπουλος.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis