Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
09:44 | 31/10/2023

Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας και ασφάλειας των συνοριοφυλάκων στην υπερπλήρη δομή της π. ΒΙ.ΑΛ., υποστήριξε σήμερα στο «Ράδιο Αλήθεια» ο Πρόεδρος του τοπικού Σωματείου, Κυριάκος Κοτανίδης, με αφορμή το δημοσίευμα της ιστοσελίδας της Αλήθειας, ότι εντός της δομής που από ΚΥΤ (Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης) μετατράπηκε σε ΚΕΔ (Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή), υπάρχουν μόνο 3 συνοριοφύλακες, συν δύο στις σκοπιές.

Έσπευσε βέβαια να συμπληρώσει ότι «με βάση τον πληθυσμιακό αριθμό είναι επιτακτική η ανάγκη ενίσχυσης», ενώ καθοριστική είναι και η παρουσία στα 20 μέτρα απόσταση από τη δομή, της μονάδας ταχείας επέμβασης, που απαρτίζεται από συνοριοφύλακες με επικεφαλής αξιωματικό της Αστυνομίας.

Διαβάστε επίσης

Επίσης δήλωσε άγνοια για τις πληροφορίες που θέλουν συνοριοφύλακες να κάνουν τους οδηγούς αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., επικαλούμενος επιχειρησιακά πλάνα που δεν γνωρίζει, ή φήμες, αρνούμενος πάντως, παρά το ευρύ φάσμα καθηκόντων που έχουν, ότι είναι στα καθήκοντά τους να είναι και οδηγοί, εκτός αν στο μέλλον αναλάβουν και ανακριτικά καθήκοντα…

Κατά την άποψή του το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι 162 συνοριοφύλακες της Χίου είναι η ετήσια ανανέωση της σύμβασής τους, που τους κρατάει σε εργασιακή ομηρεία αλλά κυρίως τους στερεί επαγγελματικά δικαιώματα, ενώ έχουν όλα τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις του μόνιμου αστυνομικού προσωπικού.

Ο κ. Κοτανίδης ανέφερε σαν χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι αν δύο συνοριοφύλακες παντρεμένοι υπηρετούν σε διαφορετικές περιοχές δεν μπορεί ο ένας από τους δύο να πάρει αμοιβαία μετάθεση με συνάδελφό του και έτσι να ενωθεί η οικογένεια. Ευτυχώς μόλις πρόσφατα «κέρδισαν» το δικαίωμα αν κάποιος χτυπήσει να μπορεί να πάει σε μία υπηρεσία γραφείου.

alithia.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis