Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
13:49 | 06/06/2024

Αναφορά στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, σε σχέση με την ανάγκη διαφύλαξης ενός, επί ετών, κεκτημένου των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. και συγκεκριμένα του αμετάθετου των Αστυνομικών Υποδιευθυντών, κατέθεσε η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, διαβιβάζοντάς του σχετική επιστολή διαμαρτυρίας του προέδρου, κ. Χρήστου Καλούσιου και του γενικού γραμματέα, κ. Νικολάου Καραφυλλίδη, εκ μέρους του Δ.Σ. της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Περιφέρειας Θεσσαλίας.

 

Διαβάστε επίσης

Όπως επισημαίνει στο κείμενό της η βουλευτής Λάρισας:

«Οι ανωτέρω Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., εκπροσωπώντας τους συναδέλφους τους, διαπιστώνουν λανθασμένες επιλογές από την πλευρά της Πολιτικής Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, ως προς την υπό ‘’δρομολόγηση’’ τροποποίηση του Προεδρικού Διατάγματος 100/2003, που αφορά τις «τοποθετήσεις, μεταθέσεις, αποσπάσεις και λοιπές μετακινήσεις αστυνομικού προσωπικού».

Ειδικότερα και όπως διαπιστώνουν, η κυβέρνηση της ΝΔ ‘’προσανατολίζεται’’ στην κατάργηση του άρθρου που αφορά το αμετάθετο των Αστυνομικών Υποδιευθυντών, με αποτέλεσμα να φοβούνται, εύλογα, πως ‘’μια τέτοια παρέμβαση καθιστά έρμαιο τον Έλληνα Αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας στα χέρια οποιοσδήποτε «μεγαλοπαράγοντα» ή πολιτικού με την παρωχημένη μεθοδολογία τύπου «Ξέρεις ποιος είμαι εγώ; Θα δεις πού θα σε στείλω!»’’…

Δεδομένου ότι η, κατά τα φαινόμενα, διακύβευση του αμετάθετου της εν λόγω κατηγορίας Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., πλήττει ευθέως οικογενειάρχες, κατά κύριο λόγο, που αντιμετωπίζουν πολλαπλά προβλήματα καθημερινότητας, με επαγγελματική ζωή χωρίς σταθερή ώρα έναρξης και λήξης της υπηρεσίας, με καθηλωμένους χαμηλούς μισθούς και δάνεια για την αγορά πρώτης κατοικίας, οι οποίοι πλέον θα ‘’εκτοπιστούν’’ κατά κύριο λόγο στην Αθήνα, ενώ τα προβλήματα αστυνόμευσης της επαρχίας παραμένουν χωρίς λύση, με ευθύνη της κυβέρνησης.

Δεδομένου ότι όπως χαρακτηριστικά η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Περιφέρειας Θεσσαλίας τονίζει ‘’μέχρι σήμερα στην 5ετή κυβερνητική πορεία της ΝΔ δεν έχει υπάρξει κάποια ευνοϊκή ρύθμιση για την Ελληνική Αστυνομία και τα στελέχη της, ωστόσο τώρα παρατηρούμε έκπληκτοι να γίνεται προσπάθεια ισοπέδωσης του μοναδικού κεκτημένου ετών που προσδίδει μια αξιοπρεπή υπηρεσιακή πορεία στον Έλληνα Αξιωματικό της Αστυνομίας, ήτοι του αμετάθετου’’», η Ευαγγελία Λιακούλη θέτει όλα τα παραπάνω υπόψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ενώ τον καλεί να την ενημερώσει, άμεσα, για το ποιος θα είναι ο οριστικός σχεδιασμός του, σε σχέση με την ευρύτερα δρομολογούμενη τροποποίηση του κώδικα μεταθέσεων, αλλά και για την στάση του, ειδικά απέναντι στο ζήτημα του αμετάθετου των Αστυνομικών Υποδιευθυντών».

Πηγή:  onlarissa.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis