Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
4
11:59 | 07/07/2024

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος [Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.]

Ενημερωθήκαμε ότι χθες, εν μέσω θερινής περιόδου, η Διεύθυνση Προσωπικού ζητά από την 8η και την 9η Περιφερειακή Διοίκηση Λιμενικού Σώματος να «εξεταστεί η δυνατότητα εξεύρεσης δωρεάν καταλυμάτων» για τους συναδέλφους μας, οι οποίοι θα ενισχύσουν εκτάκτως με εκτέλεση υπηρεσίας τις Λιμενικές Αρχές Ανατολικού και ΒΑ Αιγαίου όπου υπάγονται στις προαναφερόμενες ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ.

Προφανώς δεν είναι γνωστό στη Διοίκηση ότι την καλοκαιρινή περίοδο τα νησιά κατακλύζονται από επισκέπτες και η εξεύρεση στέγης και μάλιστα δωρεάν είναι σχεδόν αδύνατη.

Αλλά και σε Λιμενικές Αρχές όπου είχε προγενέστερα ζητηθεί και βρέθηκαν δωρεάν καταλύματα παρατηρήθηκε είτε ότι αρκετά από αυτά δεν είναι κατάλληλα είτε να γίνεται «έξωση» μετά από λίγες μέρες!

Συγκεκριμένα, συνάδελφοί μας ενώ αρχικά φιλοξενήθηκαν σε δωρεάν κατάλυμα, 4 ημέρες μετά κλήθηκαν να το εγκαταλείψουν λόγω «κακής συνεννόησης» και αφού δεν εγκρίνονται έξοδα διανυκτέρευσης, διατάχθηκε η μετακίνηση σε άλλο νησί που έχει βρεθεί στέγη με τις πληροφορίες που έχουμε  να είναι ότι ούτε εκεί υπάρχει εξασφαλισμένο δωρεάν κατάλυμα.

Τα παραπάνω συνθέτουν την εικόνα του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής του 2024 και αποδεικνύουν την απουσία οράματος, προγραμματισμού και τη μη αίσθηση της πραγματικότητας.

Η ανάπτυξη ενός προγράμματος για την κάλυψη στεγαστικών αναγκών των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. αποτελούσε για την Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. μια πάγια και διαχρονική διεκδίκηση και με την υπερψήφιση του άρθρ. 33 του ν. 4676/2020 κατορθώσαμε να ενταχθεί στον προγραμματισμό του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ο σχεδιασμός για τη στέγαση του προσωπικού, που καλείται να προσφέρει τις υπηρεσίες του για τη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων ή σε άλλες δυσπρόσιτες νησιωτικές περιοχές όπου υπάρχουν αντικειμενικές έως ανυπέρβλητες δυσκολίες στην εξεύρεση στέγης, με την ευχέρεια για μίσθωση ακινήτων.

Τέσσερα (4) χρόνια μετά την ψήφιση του νόμου, καμία πρόοδος δεν έχει παρατηρηθεί στο ζήτημα αυτό, παρότι επανειλημμένως το θέτουμε με κάθε ευκαιρία στην πολιτική και φυσική μας ηγεσία.

Είναι γνωστό ότι την καλοκαιρινή περίοδο το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή δοκιμάζεται σε όλες τις νησιωτικές υπηρεσίες, ώστε να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες της αποστολής του.

Η αίσθηση του καθήκοντος και η ανιδιοτέλεια, που επιδεικνύουν οι υπερεργαζόμενοι συνάδελφοί μας, καλύπτουν την υποστελέχωση αυτών των  υπηρεσιών και είναι οι βασικοί λόγοι που πολλά από τα προβλήματα δεν κλονίζουν στην αποτελεσματικότητα της αποστολής μας.

Η ανύπαρκτη διοικητική μέριμνα είναι γνωστή από καιρό.

Αυτό που δε γνωρίζαμε ήταν το μέγεθος της ανυπαρξίας ικανής διοίκησης από ορισμένους…

Καλούμε τη φυσική μας ηγεσία να μην απαξιώνει τόσο τα στελέχη του Σώματος όσο και το ίδιο το Σώμα και να πράξει τα στοιχειώδη.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis