Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
μαυραγανησ
16:54 | 23/08/2024

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπάλληλων Ακαρνανίας, Χρήστος Μαυραγάνης εξέδωσε ανακοίνωση την οποία υπογράφει και ο Γενικός Γραμματέας, Νικόλαος Διώτης σχετικά με τα παράπονα που έκανε μέσω ανάρτησης προ ημερών ο Δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας για τις κλήσεις και την αφαίρεση πινακίδων εν ώρα Πλούταρχου.

 

Διαβάστε επίσης

Το περιεχόμενο της ανακοίνωσης-απάντησης έχει ως εξής:

«Αναφορικά με τη συναυλία η οποία πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Θέρμου και τα όσα ανέφερε ο Δήμαρχος της Πόλης για τις τροχονομικές παραβάσεις που βεβαιώθηκαν στους κατόχους των αυτοκινήτων οι οποίοι στάθμευσαν παράνομα τα οχήματα τους, διευκρινίζονται και επισημαίνονται τα κάτωθι:

α) Η Πινακίδα Ρ-39 είναι αυτή που απαγορεύει τη στάθμευση επί της οδού, επομένως δεν απαιτείται καμία άλλη σήμανση, υπόδειξη για τη βεβαίωση των παραβάσεων.

β) Οι Αστυνομικοί υποχρεούνται στην τήρηση του νόμου και στη βεβαίωση παραβάσεων «εν παντί τόπω και χρόνω» κατά τη διάρκεια εκτέλεσης της διατεταγμένης υπηρεσίας τους.

Εκ προκειμένω διερωτόμαστε ο Δήμος δεν ήταν ο Φορέας που διοργάνωσε τη συγκεκριμένη συναυλία;

Υπό ποιες προϋποθέσεις;

Ποια η μέριμνα που έλαβε για την εξεύρεση του χώρου για τη νόμιμη στάθμευση των οχημάτων των πολιτών που προσήλθαν προκειμένου να παρακολουθήσουν τη συναυλία;

Ποιος ήταν ο υπεύθυνος για όλα τα ανωτέρω;

Προφανώς για τον κο. Δήμαρχο είναι πολύ εύκολο στις μέρες μας και για ακόμα μια φορά η Αστυνομία να γίνεται το εξιλαστήριο θύμα για όλα όσα οι «άλλοι» δεν κατάφεραν ή δε μερίμνησαν να φέρουν εις πέρας.

Ας μας απαντήσει ο κος. Δήμαρχος θέλει μια Αστυνομία και έναν Διοικητή Τμήματος που να εθελοτυφλεί προκειμένου να εξυπηρετούνται τα όποια συμφέροντα απ’ όπου και αν αυτά προέρχονται;

Φανταζόμαστε πως όχι.

Το Αστυνομικό Προσωπικό και ο Διοικητής του Τμήματος Θέρμου εφάρμοσαν αυτό που ήταν αυτονόητο και κυρίως όλα όσα προβλέπονται από τους Νόμους τους Κράτους και τους κανονισμούς του Σώματος, επιτελώντας το έργο τους στο μέγιστο βαθμό και γι’ αυτό τυγχάνουν άξιοι συγχαρητηρίων.

Για τα όσα διαλαμβάνονται στην ανακοίνωση του κου. Δήμαρχου ας βρει ο ίδιος αρχικά τις απαντήσεις στα ανωτέρω ερωτήματα και του υπενθυμίζεται ότι το προσωπικό της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ δεν εκτελεί καθήκοντα security ή παρκαδόρου, σε οποιαδήποτε συναυλία επιθυμεί να διοργανώσει ο Δήμος του στο μέλλον».

Πηγή:  agriniotimes.gr

 

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis