Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
16:19 | 28/08/2024

Μουσικοί και μουσικά σύνολα από όλον τον κόσμο έχουν κληθεί και φέτος να ερμηνεύσουν μια μεγάλη γκάμα έργων από την Αναγέννηση ως σήμερα στο «Μουσικό Φεστιβάλ Πάτμου» το οποίο στο σύνολό του έχει τεθεί υπό την αιγίδα της UNESCO.
 
Φέτος για πρώτη φορά το 3ο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου, που διοργανώνεται από τον ιταλικό Σύλλογο Associazione Patmos Music Festival και το 22ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής μπαίνουν κάτω από τον ίδιο φορέα, το «Μουσικό Φεστιβάλ Πάτμου».
 
Το 3ο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου άνοιξε αυλαία προχθες, 26 Αυγούστου, με έργα των Franz Schubert (1797-1828): «Arpeggione» «Σονάτα σε λα ελάσσονα, D 821 (1824), Gabriel Fauré (1845-1924): Σονάτα για βιολί No 2 αριθ. σε μι ελάσσονα (1917) και Camille Saint-Saëns (1835-1921): Trio No. 1 σε Φα μείζονα (1864), που ερμήνευσαν οι μουσικοί Irène Duval, βιολί - Steven Isserlis, βιολοντσέλο και Connie Shih, πιάνο.

Το 3ο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου θα ολοκληρωθεί στις 31 Αυγούστου δίνοντας σκυτάλη στο 22ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής από την 1η έως τις 6 Σεπτεμβρίου.
 
Σημαντική είναι η παρουσία μιας από τις πιο διάσημες ορχήστρες δωματίου της Ευρώπης, της Ορχήστρας Δωματίου των Βρυξελλών, η οποία πρωταγωνιστεί στις συναυλίες της 29ης και 31ης Αυγούστου, μαζί με τον βιολονίστα και μαέστρο Michael Guttman, πάντα σε συνδυασμό με μερικούς από τους σπουδαίους σολίστες που βρίσκονται στο νησί για το φεστιβάλ, όπως οι πιανίστες Alessandra Ammara, Maya Oganyan, ο τρομπετίστας Andreu Vidal Siquier, ο φλαουτίστας Andrea Oliva, ο βιολονίστας Anush Nikogosyan και ο μεγάλος Κινέζος βιρτουόζος του βιολοντσέλου Jing Zhao.
 
Οι συναυλίες του Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου πραγματοποιούνται στην πλατεία της Αγίας Διασώζουσας στη Χώρα, στο Παλιό Δημοτικό Σχολείο Χώρας και στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Σκάλας.
 
Οι συναυλίες του Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής θα πραγματοποιηθούν στο Αμφιθέατρο της Αποκάλυψης, κάτω από τη Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου που ιδρύθηκε το 1088 της οποίας ο χώρος είναι ευγενική παραχώρηση για τη διενέργεια των συναυλιών, ακριβώς δίπλα στο περίφημο Ιερό Σπήλαιο της Αποκάλυψης, τόπο εξορίας του Ευαγγελιστή και παγκόσμιο χριστιανικό προσκύνημα.
 
Όλες οι συναυλίες είναι δωρεάν και ανοιχτές στο κοινό. Απαιτείται όμως η εξασφάλιση θέσης μέσω εφαρμογής από την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ: https://www.patmosmusicfestival.com στην οποία επίσης μπορείτε να διαβάσετε το αναλυτικό πρόγραμμα, τα βιογραφικά των συντελεστών και τα μηνύματα των διοργανωτών.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis