Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Αγγλία αρνείται να πληρώσει οφειλόμενους μισθούς σε 10 νεοσύλλεκτους αστυνομικούς
18:56 | 31/03/2024

Το αστυνομικό τμήμα της Kομητείας Cobb στην πολιτεία Τζόρτζια των ΗΠΑ έχει επενδύσει σε μια καινοτόμο τεχνολογία για την προστασία των αστυνομικών σκύλων K-9 που επιβαίνουν μέσα στα αστυνομικά οχήματα, σύμφωνα με άρθρο του Fox 5 Atlanta.

Η υπηρεσία εξόπλισε επτά αστυνομικά οχήματα με το σύστημα συναγερμού θερμότητας ACE K9.

Διαβάστε επίσης

Όταν η θερμοκρασία στο εσωτερικό του οχήματος φτάσει σε επικίνδυνα επίπεδα, αυτό το σύστημα ενεργοποιεί άλλα επιμέρους συστήματα.

Για παράδειγμα, τα μπλε φώτα αναβοσβήνουν, οι σειρήνες αναβοσβήνουν, τα παράθυρα κατεβαίνουν, οι ανεμιστήρες ενεργοποιούνται και αποστέλλονται ειδοποιήσεις στους χειριστές των σκύλων, αναφέρει το άρθρο.

Σύμφωνα με το άρθρο, ο θάνατος του αστυνομικού σκύλου Chase το περασμένο καλοκαίρι ώθησε το τμήμα να αγοράσει τη συγκεκριμένη τεχνολογία.

Ο σκύλος πέθανε μέσα σε ένα "καυτό" περιπολικό ενώ ο χειριστής του βρισκόταν σε άσκηση. Το άρθρο αναφέρει ότι ο χειριστής άφησε το όχημα σε λειτουργία και με το κλιματιστικό ενεργοποιημένο, αλλά αντί να κρυώσει, άρχισε να φυσάει θερμότητα. Μέχρι να επιστρέψει στο όχημα ο χειριστής, ο Chase είχε πεθάνει.

Εάν οι χειριστές πρέπει να χωριστούν από τα σκυλιά τους για μεγάλο χρονικό διάστημα, το τμήμα έχει προσθέσει επίσης κάμερες που επιτρέπουν στους χειριστές να χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα για να έχουν πρόσβαση σε ζωντανό βίντεο του σκύλου τους, ανέφερε το Fox 5 Atlanta.

Το τμήμα παρέχει πλέον επίσης στους χειριστές πρόσθετη ιατρική εκπαίδευση για τα σκυλιά τους, σύμφωνα με το άρθρο.

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis