Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
δικαστική αστυνομια
15:19 | 03/08/2024

Με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους αναλαμβάνει δράση η Δικαστική Αστυνομία και στον Βόλο.

Πέντε άτομα θα στελεχώσουν το νέο σώμα στο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου. Ήδη εδώ κι ένα μήνα τα πέντε νεαρά άτομα, προσέρχονται στα δικαστήρια του Βόλου, προκειμένου να εκπαιδευτούν και να μάθουν τις αίθουσες και τις διαδικασίες που θα ακολουθούν από το νέο δικαστικό έτος.

Διαβάστε επίσης

Οι δικαστικοί αστυνομικοί θα φέρουν κανονικά οπλισμό σύμφωνα με πληροφορίες, Ο αστυνομικός τομέας της δικαστικής αστυνομίας, είναι αρμόδιος για την επίδοση δικογράφων και διαδικαστικών εγγράφων, την εκτέλεση των αποφάσεων των ποινικών δικαστηρίων, την ευταξία των δικαστικών συνεδριάσεων και τη φύλαξη των δικαστικών καταστημάτων, την εντός και εκτός δικαστηρίων φύλαξη δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών, όταν κρίνεται από τον εποπτεύοντα την περιφερειακή υπηρεσία ότι συντρέχουν λόγοι ασφαλείας που συνδέονται με την άσκηση των καθηκόντων τους.

Προηγήθηκε τρίμηνη εκπαίδευση, ενώ εδώ και ένα μήνα οι εκπαιδευόμενοι βρίσκονται για πρακτική εξάσκηση στα δικαστήρια. Επιπλέον, είναι σε εξέλιξη ανοιχτός διεθνής διαγωνισμός για τον ατομικό οπλισμό που θα φέρουν.

Σύμφωνα με τους πολιτικούς προϊσταμένους, σκοπός του θεσμού της δικαστικής αστυνομίας, είναι η υποβοήθηση του έργου των δικαστικών και εισαγγελικών Αρχών και η διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των δικαστικών υπηρεσιών. Μάλιστα ο υπουργός δικαιοσύνης σημείωσε πρόσφατα, πως είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η πολιτεία αποφάσισε να συστήσει αυτό το Σώμα που έχει να προσφέρει σημαντικό έργο στη λειτουργία της Δικαιοσύνης, στο έργο των εισαγγελικών και ανακριτικών αρχών.

Υπενθυμίζεται ότι, το ενδιαφέρον για την πλήρωση των συγκεκριμένων θέσεων ήταν ιδιαίτερο μεγάλο με τις αιτήσεις να ξεπερνούν τις 10.000. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Δικαστική Αστυνομία είχε προβλεφθεί ως σώμα με διάταγμα του Όθωνα το 1836 και έφτασε 2024, προκειμένου να λάβει σάρκα και οστά.

e-thessalia.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis