Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης
19:14 | 21/07/2024

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) προσφέρει με νέα δομή το εξ αποστάσεως Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών με τίτλο «Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης», το οποίο δέχεται αιτήσεις εγγραφής για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 ως τις 21 Αυγούστου 2024. Το Πρόγραμμα έχει ως βασική αποστολή την επιστημονική έρευνα, κατάρτιση και εξειδίκευση στο γνωστικό αντικείμενο του Δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε οι φοιτητές να αποκτήσουν περισσότερα επαγγελματικά εφόδια και βαθύτερη αντίληψη στο εν λόγω γνωστικό αντικείμενο.

Το Πρόγραμμα παρέχει στοχευμένη μεταπτυχιακή εκπαίδευση σε εκείνους, οι οποίοι, αφενός, διαθέτουν ήδη νομική παιδεία και, αφετέρου, κατέχουν πτυχίο σε άλλο γνωστικό πεδίο, επιθυμούν εντούτοις να αντιληφθούν τη δομή και λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του δικαίου που παράγει. Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται, έτσι, στις σημαντικότερες νομοθετικές και νομολογιακές εξελίξεις που αφορούν τους βασικότερους τομείς του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως είναι οι τέσσερις βασικές ελευθερίες της Εσωτερικής Αγοράς, η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο ελεύθερος ανταγωνισμός, η δικαστική προστασία κ.λπ. Στενά συνδεδεμένη με το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα είναι η Έδρα Jean Monnet, που έχει απονεμηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στον Αναπληρωτή Καθηγητή Ενωσιακού Διοικητικού Δικαίου Αλέξανδρο Τσαδήρα, με αντικείμενο «Θεσμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Δικαιώματα και Δικαστική Ολοκλήρωση». 

Διαβάστε επίσης

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα πιστώνεται με 90 μονάδες ECTS και ο ελάχιστος χρόνος πλήρους φοίτησης είναι τα τρία (3) ακαδημαϊκά εξάμηνα. Εκπτώσεις (από 10% ως πλήρη απαλλαγή) παρέχονται από το Πανεπιστήμιο σε δικαιούχους υποψήφιους φοιτητές με λιγότερες ευκαιρίες, όπως άνεργους, άτομα με ειδικές ανάγκες, πολύτεκνους, μονογονεϊκές οικογένειες, κ.λπ. Επιπρόσθετα, παρέχεται έκπτωση 7% σε όσους φοιτητές εξοφλήσουν πλήρως το κόστος των Θεματικών Ενοτήτων που θα επιλέξουν για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 εντός συγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων.

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) είναι δημόσιο, καινοτόμο και ψηφιακό Πανεπιστήμιο, ειδικευμένο στην ανοικτή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση, με αποστολή την προώθηση της δια βίου μάθησης. Το ΑΠΚΥ αξιοποιεί όλα όσα έχουν να προσφέρουν οι σύγχρονες εκπαιδευτικές τεχνολογίες, παρέχοντας σε κάθε ενδιαφερόμενο την ευελιξία και την πολύτιμη δυνατότητα να σπουδάσει από τον προσωπικό του χώρο, στον δικό του ρυθμό μάθησης, στον χρόνο που μπορεί να διαθέσει για τη φοίτησή του. Το εγνωσμένου κύρους ακαδημαϊκό προσωπικό υποστηρίζει και καθοδηγεί τους φοιτητές, ώστε να επιτύχουν τους μαθησιακούς τους στόχους.

Η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για εισδοχή στο ΜΠΣ «Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης», αλλά και στα υπόλοιπα 20 Μεταπτυχιακά και 4 Προπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών που προσφέρει το ΑΠΚΥ για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025, ολοκληρώνεται στις 21 Αυγούστου 2024 μέσω του ιστοχώρου του Πανεπιστήμιου: https://admissions.ouc.ac.cy/admissions.

www.ouc.ac.cy | +357 22411600 / 711 | [email protected]

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis