Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ΠΝΥΚΑ: Πολιτική Ιστορία, Θεωρία και Πράξη
18:44 | 22/07/2024

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) δέχεται αιτήσεις από νεοεισερχόμενους φοιτητές για εγγραφή στο καινοτόμο εξ αποστάσεως Μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών με τίτλο: «ΠΝΥΚΑ: Πολιτική Ιστορία, Θεωρία και Πράξη», για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025.

Συνδυάζοντας στοιχεία από τους επιστημονικούς κλάδους των πολιτικών επιστημών, της ιστορίας, της κοινωνικής θεωρίας, της νομικής, των οικονομικών και των διεθνών σχέσεων, η ΠΝΥΚΑ έχει σκοπό να προσφέρει μια πολυδιάστατη, ουσιαστική και συστηματική παιδεία σε κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται σοβαρά για την πολιτική. Εμπνευσμένο από την αρχαία αθηναϊκή δημοκρατία, αλλά και τις σύγχρονες πολιτικές προκλήσεις, το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες που επιθυμούν να συμβάλλουν ενεργά στην άνοδο του επιπέδου της πολιτικής στον ελληνικό χώρο, προσεγγίζοντας το πολιτικό γίγνεσθαι ως άρτια καταρτισμένοι, εν δυνάμει πολιτικοί. Ταυτόχρονα, προσφέρει δεξιότητες, δυνατότητες ειδίκευσης και σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα σε ένα ευρύτατο φάσμα ενδιαφερομένων για την πολιτική τόσο σε αμιγώς επιστημονικό, όσο και σε πρακτικό-επαγγελματικό επίπεδο: σε υποψηφίους ή εν ενεργεία πολιτικούς, σε δημοσιογράφους, δημοσιολόγους, επαγγελματίες της πολιτικής επικοινωνίας και πολιτικούς συμβούλους, σε στελέχη της δημόσιας διοίκησης και πολιτικών, οικονομικών και νομικών οργανισμών, σε εκπαιδευτικούς και γενικότερα πτυχιούχους Ελληνικού και Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, Ευρωπαϊκών Σπουδών, Φιλοσοφικών και Παιδαγωγικών Σχολών, Τμημάτων Ιστορίας, Πολιτικής Επιστήμης, Νομικών και Οικονομικών Επιστημών, Κοινωνιολογίας, Διεθνών Σχέσεων και άλλων συναφών Σχολών και Τμημάτων.

Διαβάστε επίσης

Η ΠΝΥΚΑ προσφέρεται στην ελληνική γλώσσα, πιστώνεται με 120 μονάδες ECTS και μπορεί να ολοκληρωθεί σε πλήρη φοίτηση –αποκλειστικά εξ αποστάσεως– σε δύο (2) έτη σπουδών.

Σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα, οι τίτλοι σπουδών του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου αναγνωρίζονται με βάση τις διαδικασίες και τα κριτήρια του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. Λαμβάνοντας υπόψη τις κοινωνικοοικονομικές συνθήκες, τον δημόσιο χαρακτήρα του και με γνώμονα την παροχή εκπαίδευσης χωρίς αποκλεισμούς, το ΑΠΚΥ διατηρεί το κόστος φοίτησης ιδιαίτερα προσιτό και υποστηρίζει ομάδες φοιτητών και φοιτητριών με λιγότερες ευκαιρίες, όπως άνεργους, άτομα με ειδικές ανάγκες, πολύτεκνους, μονογονεϊκές οικογένειες, κ.λπ., παρέχοντας σημαντικές μειώσεις διδάκτρων (από 10% ως πλήρη απαλλαγή). Επιπρόσθετα, παρέχεται έκπτωση 7% σε όσους φοιτητές εξοφλήσουν πλήρως το κόστος των Θεματικών Ενοτήτων που θα επιλέξουν για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 εντός συγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων.

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) είναι δημόσιο, καινοτόμο και ψηφιακό Πανεπιστήμιο, ειδικευμένο στην ανοικτή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση, με αποστολή την προώθηση της δια βίου μάθησης. Το ΑΠΚΥ αξιοποιεί όλα όσα έχουν να προσφέρουν οι σύγχρονες εκπαιδευτικές τεχνολογίες, παρέχοντας σε κάθε ενδιαφερόμενο την ευελιξία και την πολύτιμη δυνατότητα να σπουδάσει από τον προσωπικό του χώρο, στον δικό του ρυθμό μάθησης, στον χρόνο που μπορεί να διαθέσει για τη φοίτησή του. Το εγνωσμένου κύρους ακαδημαϊκό προσωπικό υποστηρίζει και καθοδηγεί τους φοιτητές, ώστε να επιτύχουν τους μαθησιακούς τους στόχους.

Η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για εισδοχή στο ΜΠΣ «ΠΝΥΚΑ: Πολιτική Ιστορία, Θεωρία και Πράξη», αλλά και στα υπόλοιπα 20 Μεταπτυχιακά και 4 Προπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών που προσφέρει το ΑΠΚΥ για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025, ολοκληρώνεται στις 21 Αυγούστου 2024 μέσω του ιστοχώρου του Πανεπιστήμιου: https://admissions.ouc.ac.cy/admissions.

www.ouc.ac.cy | +357 22411600 / 711 | [email protected]

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis