Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Πολιτιστική Πολιτική και Ανάπτυξη
19:14 | 20/07/2024

Αντικείμενο του Μεταπτυχιακού προγράμματος «Πολιτιστική Πολιτική και Ανάπτυξη», που προσφέρει εξ αποστάσεως το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ), είναι η αξιοποίηση του πολιτισμικού παρελθόντος και της σύγχρονης πολιτισμικής παραγωγής, και η ανάδειξη και των δυο ως εργαλεία δημιουργίας ανάπτυξης και προβολής της δημόσιας εικόνας ενός κράτους. Στόχος του Προγράμματος είναι η επιστημονική ενασχόληση, η εξειδίκευση και η έρευνα στο αντικείμενο της πολιτισμικής οργάνωσης και διαχείρισης, καθώς και η ουσιαστική αλληλεπίδραση του πολιτισμού με την πολιτική, τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο ΕΕ, αλλά και έξω από αυτή.

Το Μεταπτυχιακό αυτό Πρόγραμμα αποσκοπεί στην κατάρτιση στελεχών υψηλού επιστημονικού επιπέδου στον χώρο του πολιτισμού, του τουρισμού και των δημιουργικών βιομηχανιών που θα συμβάλουν ουσιαστικά στη δημιουργία κοινωνικής ευημερίας από όποια θέση εργάζονται σε τοπικούς ή διεθνείς οργανισμούς, φορείς, δίκτυα και συνεργασίες. Οι φοιτητές, ανάλογα με τα ενδιαφέροντα, τον τρόπο και τον τομέα στον οποίο επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν, έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν Θεματικές Ενότητες που θα τους καταστήσουν ανταγωνιστικούς τόσο σε τοπικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο. Το Πρόγραμμα συνδέεται με την Έδρα UNESCO για την Οπτική Προσδοκία και Εγγραμματισμό για το Μέλλον προς τον Οπτικό Εγγραμματισμό (“Visual Anticipation and Futures Literacy towards Visual Literacy), η οποία εγκαθιδρύθηκε το 2022 στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και την κατέχει η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Βάγια Καραΐσκου.

Διαβάστε επίσης

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Πολιτιστική Πολιτική και Ανάπτυξη» πιστώνεται με 120 μονάδες ECTS και ο ελάχιστος χρόνος πλήρους φοίτησης είναι τα τέσσερα (4) ακαδημαϊκά εξάμηνα. Εκπτώσεις (από 10% ως πλήρη απαλλαγή) παρέχονται από το Πανεπιστήμιο σε δικαιούχους υποψήφιους φοιτητές με λιγότερες ευκαιρίες, όπως άνεργους, άτομα με ειδικές ανάγκες, πολύτεκνους, μονογονεϊκές οικογένειες, κ.λπ. Επιπρόσθετα, παρέχεται έκπτωση 7% σε όσους φοιτητές εξοφλήσουν πλήρως το κόστος των Θεματικών Ενοτήτων που θα επιλέξουν για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 εντός συγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων.

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) είναι δημόσιο, καινοτόμο και ψηφιακό Πανεπιστήμιο, ειδικευμένο στην ανοικτή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση, με αποστολή την προώθηση της δια βίου μάθησης. Το ΑΠΚΥ αξιοποιεί όλα όσα έχουν να προσφέρουν οι σύγχρονες εκπαιδευτικές τεχνολογίες, παρέχοντας σε κάθε ενδιαφερόμενο την ευελιξία και την πολύτιμη δυνατότητα να σπουδάσει από τον προσωπικό του χώρο, στον δικό του ρυθμό μάθησης, στον χρόνο που μπορεί να διαθέσει για τη φοίτησή του. Το εγνωσμένου κύρους ακαδημαϊκό προσωπικό υποστηρίζει και καθοδηγεί τους φοιτητές, ώστε να επιτύχουν τους μαθησιακούς τους στόχους.

Η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για εισδοχή στο ΜΠΣ «Πολιτιστική Πολιτική και Ανάπτυξη», αλλά και στα υπόλοιπα 20 Μεταπτυχιακά και 4 Προπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών που προσφέρει το ΑΠΚΥ για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025, ολοκληρώνεται στις 21 Αυγούστου 2024 μέσω του ιστοχώρου του Πανεπιστήμιου: https://admissions.ouc.ac.cy/admissions.

www.ouc.ac.cy | +357 22411600 / 711 | [email protected]

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis