Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
istock_μοτοσικλέτα
21:17 | 10/05/2024

Από αστυνομικούς του Γ’ Τμήματος Τροχαίας Δυτικής Αττικής με τη συνδρομή της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., εντοπίστηκε χθες (9-5-2024) το μεσημέρι και συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, 36χρονος ημεδαπός οδηγός μοτοσυκλέτας για επικίνδυνη οδήγηση, απείθεια και απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Ο ανωτέρω οδηγός αναζητούνταν, διότι την προηγούμενη μέρα δεν είχε συμμορφωθεί στις υποδείξεις αστυνομικών των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α) για έλεγχο στη Βουλιαγμένη, όπου εντοπίστηκε, βραδινές ώρες της 8-5-2024, να κινείται καθ΄υπέρβαση του ανώτατου επιτρεπόμενου ορίου.

Διαβάστε επίσης

Ο οδηγός της μοτοσυκλέτας που δεν έφερε πινακίδα κυκλοφορίας προέβη στη συνέχεια σε επικίνδυνες οδηγικές συμπεριφορές, κινούμενος στην παραλιακή – Λ. Κηφισού – Λ. Αθηνών – Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου – Μέγαρα, στις οποίες περιλαμβάνονταν οδήγηση με υπερβολική ταχύτητα, παραβίαση δώδεκα ερυθρών σηματοδοτών, κίνηση σε αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και επικίνδυνοι ελιγμοί για την αποφυγή των αστυνομικών μπλόκων.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της κίνησης του, επιτηρούνταν από τα υπηρεσιακά οχήματα, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος με έτερο όχημα ή πεζό, ενώ παράλληλα καλούνταν διαρκώς να ακινητοποιήσει το όχημα.

Για τις παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας του επιβλήθηκαν διοικητικές κυρώσεις -10.640- ευρώ και -150- βαθμοί στο Σ.Ε.Σ.Ο. (Point System).

Επιπλέον, ενημερώθηκε αρμόδια υπηρεσία για την επιβολή περαιτέρω διοικητικού προστίμου -10.000-, καθώς η μοτοσυκλέτα ήταν ανασφάλιστη και είχε δηλωθεί από το 2019 η ακινησία της.

Ο 36χρονος οδηγός, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση οι εξειδικευμένες τροχονομικές δράσεις για την προστασία της οδικής ασφάλειας.

Η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής καλεί όλους τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τους κανόνες της οδηγικής κυκλοφορίας και να σέβονται τη ζωή και την ασφάλεια των συνανθρώπων τους.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis