Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Μωυσίδης
00:07 | 14/09/2023

Ο Βασίλης Μωυσίδης, πρώην στρατηγός της αστυνομίας, με δηλώσεις του στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή “Στη Σέντρα” τόνισε πως καλώς θα γίνει το ματς του ΠΑΟΚ με τον Άρη.

Ήταν όμως απόλυτος, όσον αφορά την παρουσία αστυνομικών μέσα στα γήπεδα. Με αυτό το μέτρο, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, δεν συμφωνεί.

Διαβάστε επίσης

Ο κ. Μωυσίδης στις δηλώσεις του είπε: «Νομίζω πως είναι προτιμότερο να γίνει το ντέρμπι και καλώς θα γίνει. Η Αστυνομία δεν φοβήθηκε. Απλά λόγω των αυξημένων μέτρων της ΔΕΘ και της παρουσίας του πρωθυπουργού έκρινε αρχικά πως δεν θα μπορούσε να εφαρμόσει τα μέτρα αστυνόμευσης. Σωστά παρενέβη ο υπουργός δημόσιας τάξης και αποφάσισε να γίνει το παιχνίδι».

- Είναι το πρώτο ντέρμπι με τα νέα μέτρα που εφαρμόζονται. Είστε αισιόδοξος ή απαισιόδοξος;

«Είχα πει και πάλι στο Metropolis 95,5 ότι ο πρωθυπουργός είχε πάρει μία σωστή απόφαση με τους συνδέσμους που δεν παράγουν πολιτισμό. Πάντως διαφωνώ οριζοντίως και καθέτως με την παρουσία της αστυνομίας μέσα στο γήπεδο. Έξω από τα γήπεδα πρέπει να είναι η αστυνομία. 

Η αστυνόμευση πρέπει να γίνει με τις κάμερες, όπως συμβαίνει και στις ευρωπαϊκές χώρες. Και μόνο η παρουσία της αστυνομίας μέσα στο γήπεδο και ειδικά στις εξέδρες, δημιουργεί ένα επιπρόσθετο πρόβλημα. Και από την εμπειρία και από την ιστορία έχουμε διδαχθεί από τα λάθη. Η παρουσία της αστυνομίας μέσα στα γήπεδα, η θέα της, λειτουργεί σαν κόκκινο πανί στους οπαδούς.

Σε όλα τα μεγάλα ευρωπαϊκά γήπεδα, εφαρμόζουν άλλους κανόνες. Αστυνόμευση έξω από τα γήπεδα. Θα σας πω ένα παράδειγμα που το είχα ζήσει. Στην Μαδρίτη. Μέσα στο γήπεδο, με 94.000 θεατές, σε αγώνα Ρεάλ - Μπαρτσελόνα, δεν υπήρχε ούτε ένας αστυνομικός μέσα στο γήπεδο.

Κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουμε πως είναι ένα παιχνίδι, το ΠΑΟΚ - Αρης. Δεν πάμε για πόλεμο. Είναι το πρώτο crash test για τα μέτρα που πήρε ο πρωθυπουργός. Και ο Θεός βοηθός».

Πηγή:  metrosport.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis