Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:37 | 18/04/2021

Ο κανόνας θέλει άνδρες να αναλαμβάνουν τη φύλαξη και τη συνοδεία πολιτικών και γενικότερα σημαντικών προσώπων. Εξαίρεση ωστόσο αποτελεί η βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων της Ν.Δ., Νόνη Δούνια, που έτσι κι αλλιώς διακρίνεται για τις κοινωνικές δράσεις και παρεμβάσεις της και βεβαίως πρωτοπορεί και στο συγκεκριμένο ζήτημα, καθώς έχει επιλέξει για τη φύλαξή της μια γυναίκα αστυνομικό. Η Γεωργία-Αννα Αντωνοπούλου αποτελεί τον φύλακα άγγελο της Νόνης Δούνια και μάλιστα οι δυο τους έχουν επιλέξει να κινούνται με μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού, αποκλίνοντας, εκτός των άλλων, και από το μοτίβο των πολυτελών αυτοκινήτων που χρησιμοποιεί η πλειονότητα των «300» της Βουλής.

«Πολλοί με ρωτούν γιατί επέλεξα για την ασφάλειά μου ως βουλευτής μια νέα γυναίκα αστυνομικό, η οποία, μάλιστα, χρησιμοποιεί μηχανή για τις μετακινήσεις μου. Το ερώτημα είναι: Γιατί όχι; Και γιατί εν έτει 2021 να εξακολουθεί να εκπλήσσει μια τέτοια επιλογή;», δηλώνει η όμορφη βουλευτής -στο Secret των Παραπολιτικών και την Σάσα Σταμάτη- και εξηγεί το γιατί: «Οπως έχω ήδη πει πολλές φορές, εμπιστεύομαι απόλυτα τις γυναίκες και πιστεύω ότι είναι ικανές για οτιδήποτε τους ανατεθεί. Και, φυσικά, τις θεωρώ ισότιμες με τους άνδρες. Οι γυναίκες έχουμε μεγάλη δυναμική και το αποδεικνύουμε καθημερινά με τους πολλαπλούς ρόλους που φέρουμε σε πέρας με υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα. Γι’ αυτό και πρέπει να μας δίνονται ίσες ευκαιρίες. Πρώτες από όλους, εμείς οι γυναίκες πρέπει να στηρίζουμε η μία την άλλη. Αυτό ακριβώς κάνω κι εγώ. Ετσι, όταν κλήθηκα να αποφασίσω για τους συνεργάτες μου, έκρινα τους ανθρώπους με τους οποίους μίλησα αποκλειστικά με βάση την αξία, τα προσόντα και την προσωπικότητά τους και όχι βάσει του φύλου ή της ηλικίας τους. Κατέληξα σε μια γυναίκα αστυνομικό κρίνοντάς τη με γνώμονα τις ικανότητές της και όχι τα στερεότυπα, που, δυστυχώς, ακόμα υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία. Αισθάνομαι πολύ τυχερή που έχω μια δυναμική γυναίκα, άψογη επαγγελματία, να φροντίζει για την ασφάλειά μου», τονίζει κατηγορηματικά η Νόνη Δούνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αντιδράσεις για τη μετάθεση αστυνομικού που είχε βραβευτεί για τη φιλοζωική του δράση

«Για μένα, τα επαγγέλματα δεν έχουν φύλο. Καθένας και καθεμιά μας μπορεί να ασχοληθεί με ό,τι θέλει. Αρκεί να αφοσιωθεί σε αυτό. Στην εποχή που ζούμε, δεν χωρά καμία έμφυλη διάκριση. Είναι καιρός να αφήσουμε στο παρελθόν κάθε παρωχημένη σκέψη και να ζήσουμε στο τώρα, στο σήμερα, που οι γυναίκες κάνουν τα πάντα με θαυμαστά αποτελέσματα. Στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα, στην οποία το να κυκλοφορεί μια βουλευτής με μηχανή είναι απίστευτα πρακτικό λόγω της κυκλοφοριακής συμφόρησης στο κέντρο της πόλης, που, διαφορετικά, δεν θα της επέτρεπε να είναι στην ώρα της στη Βουλή. Ας δούμε τα πράγματα έξω από το κουτί. Αυτό κάνω εγώ και αυτό παροτρύνω και τους άλλους να πράξουν», καταλήγει η βουλευτής της Ν.Δ.

Πηγή:  patrasevents.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis