Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
vip
10:53 | 08/11/2023

Με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Β2 Δυτικού Τομέα της Αθήνας, Νάντια Γιαννακοπούλου,  ζητά να ενημερωθεί από τον αρμόδιο Υπουργό για το πόσοι ακριβώς αστυνομικοί έχουν επιστρέψει στις οργανικές τους θέσεις από τη φύλαξη δημοσίων προσώπων και με πόσους αστυνομικούς έχουν ενισχυθεί τα Αστυνομικά Τμήματα και τα Τμήματα Ασφαλείας της Αττικής. 

 

Διαβάστε επίσης

Στην Ερώτηση της η κα. Γιαννακοπούλου ,  αναφέρει:

« Ο πρωθυπουργός, κατά την ομιλία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τον Σεπτέμβριο, εξήγγειλε την αποδέσμευση 2.5000 αστυνομικών από την φρούρηση δημοσίων προσώπων και την επιστροφή τους στις οργανικές θέσεις, με σκοπό την ενδυνάμωση των υποστελεχωμένων, κατά συντριπτική πλειοψηφία, μάχιμων υπηρεσιών. 

Παρόλα αυτά, δύο μήνες μετά, η ελπίδα τόσο των ίδιων των αστυνομικών για την υποβοήθηση του έργου τους με την επιστροφή συναδέφων τους σε οργανικές θέσεις, όσο και των πολιτών για καλύτερη αστυνόμευση και προστασία από τα συνεχώς αυξανόμενα φαινόμενα βίας και εγκληματικότητας, πέφτουν στο κενό. 

Οι μετακινήσεις που παρατηρούνται στο σύνολο των αστυνομικών τμημάτων και των τμημάτων ασφαλείας, κυρίως της Αττικής, σε σχέση με τις τεράστιες ανάγκες και τα κενά που έχουν οι Υπηρεσίες αυτές, σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στη στομφώδη εξαγγελία του πρωθυπουργού.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία που έφερε στο φως της δημοσίοτητας η ιστοσελίδα eleftherotypos.gr, η παρούσα δύναμη συγκριτικά με τις οργανικές θέσεις τόσο των Αστυνομικών Τμημάτων όσο και των Τμημάτων Ασφαλείας Αττικής ανέρχεται σε ποσοστό 50% έως 60% στα Αστυνομικά Τμήματα και έως 70% στα Τμήματα Ασφαλείας. Μέχρι και σήμερα οι Υπηρεσίες αυτές έχουν ενισχυθεί με ελάχιστους αστυνομικούς και σε πολλές περιπτώσεις, όσοι επέστρεψαν στην οργανική τους θέση, αποσπάστηκαν εκ νέου.

Το αίσθημα προστασίας και ασφάλειας των πολιτών είναι πρωταρχικής σημασίας και ήδη έχουν περάσει δύο μήνες από τη δέσμευση του Πρωθυπουργού για την ενίσχυση των υποστελεχωμένων υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. »

Και ρωτά τον αρμόδιο Υπουργό:

« Πόσοι ακριβώς αστυνομικοί έχουν επιστρέψει στις οργανικές τους θέσεις από τη φύλαξη δημοσίων προσώπων και με πόσους αστυνομικούς έχουν ενισχυθεί τα Αστυνομικά Τμήματα και τα Τμήματα Ασφαλείας της Αττικής; »

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis