Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
τροχονομος_intime
23:10 | 03/07/2024

Στο νέο τρόπο με τον οποία θα κοινοποιούνται οι κλήσεις της τροχαίας, αναφέρθηκε μιλώντας στο ΕΡΤΝews και την εκπομπή UPDATE (Θ. Σιαφάκας),η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου.

 

Διαβάστε επίσης

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Έχει μιλήσει ο ίδιος ο υπουργός άλλωστε πολλές φορές για εκσυγχρονισμό της Ελληνικής Αστυνομίας είναι κάτι που το έχουμε ανάγκη.

Βέβαια ταυτόχρονα βλέπουμε ότι το συγκεκριμένο, αυτό που έχει ξεκινήσει από εχθές συγκεκριμένα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, προς το παρόν πιλοτικά, αλλά ελπίζουμε ότι θα επεκταθεί και σε όλη τη χώρα και φυσικά σε όλους τους αστυνομικούς, οι οποίοι βεβαιώνουν παραβάσεις είτε είναι της Τροχαίας, είτε της Άμεσης Δράσης, είτε άλλων αστυνομικών που βρίσκονται σε άλλες υπηρεσίες και περιπολούν και μπορούν να βεβαιώσουν κάποια τραγική παράβαση».

Συνέχισε λέγοντας πως: «Αυτή η διαδικασία δίνει δύο επιλογές, είτε για παραβάτη ο οποίος δεν βρίσκεται στο όχημα, όπως είναι μια παράνομη στάθμευση για παράδειγμα και μπορούμε να αντλούμε στοιχεία από την πινακίδα του οχήματος όπως κάναμε μέχρι και σήμερα, όπως επίσης και όταν έχουμε τον παραβάτη μπροστά μας και πιάνεται επ’ αυτοφώρω για κάποια παράβαση. Βέβαια να πούμε ότι θα πρέπει να υπάρχει ΑΦΜ για τον παραβάτη αυτό και επίσης να είναι εγγεγραμμένος στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας των πολιτών. Όμως μπορεί αυτή η διαδικασία να γίνει ενώ βρίσκεται εκεί ο παραβάτης και με ένα μήνυμα που έρχεται στο κινητό του.

Ένας κωδικός ο οποίος χρησιμοποιείται εκείνη τη στιγμή και από τον αστυνομικό μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής ώστε να φτάσει η παράβαση της παράβασης και με μήνυμα και με e-mail στο κινητό του παραβάτη.

Ουσιαστικά η μορφή του εγγράφου, του κωδικού του εγγράφου που φτάνει στο κινητό μας έχει τη γνωστή μορφή όλων των εγγράφων του gov.gr και μάλιστα είναι πολύ σημαντικό αυτό για εμάς, καθώς απαιτήθηκαν μόλις πέντε μήνες για να φτάσουμε στο συγκεκριμένο έργο. Δεν δαπανήθηκαν περαιτέρω χρήματα από την Ελληνική Αστυνομία και από το κράτος και χρησιμοποιήθηκε το ήδη εξειδικευμένο προσωπικό της Διεύθυνσης Πληροφορικής της Αστυνομίας για να φτιαχτεί αυτή η εφαρμογή».

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis