Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
istock_arrested_1093036298
22:14 | 07/07/2024

Συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, τις μεσημβρινές ώρες της 6-7-2024 στο Περιστέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κηφισιάς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 63χρονος ημεδαπός για παράβαση του νόμου περί όπλων ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε και δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Κηφισιάς σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Συντάγματος, ο 63χρονος προέβαινε σε κλοπές κοσμημάτων από κοσμηματοπωλεία σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Διαβάστε επίσης

Ως προς τη μεθοδολογία της δράσης του, ο 63χρονος εισέρχονταν στα κοσμηματοπωλεία ως υποψήφιος πελάτης που επιθυμεί να προβεί σε αγορά δώρου και αφαιρούσε, όταν είχε βεβαιωθεί ότι δεν τυγχάνει της προσοχής των υπαλλήλων και δίχως να γίνεται αντιληπτός, κοσμήματα μεγάλης αξίας.

Σημειώνεται ότι ο 63χρονος για να μην ταυτοποιηθεί, φορούσε ιατρική μάσκα προστασίας με σκοπό να καλύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Από την προανακριτική έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας, εξιχνιάστηκαν -9- περιπτώσεις κλοπών από κοσμηματοπωλεία ενώ η αξία των αφαιρεθέντων κοσμημάτων υπολογίζεται άνω των -50.000- ευρώ.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του και την κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος κοσμημάτων και πτυσσόμενο γκλοπ.

Ο 63χρονος έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για κλοπή.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την εξακρίβωση του εύρους της εγκληματικής του δραστηριότητας συνεχίζεται.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis