Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
περιπολικο
22:06 | 02/08/2024

Μία ακόμα περίπτωση ομαδικής αποδοκιμασίας σε βάρος εν υπηρεσία αστυνομικών καταγράφηκε στα Λιβάδια Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο, κατά τη διάρκεια έρευνας.

Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε ανάλογα συμβάντα ομαδικών επιθέσεων ή και αποδοκιμασιών σε βάρος αστυνομικών, κάθε φορά που επιχειρούν στην συγκεκριμένη περιοχή.

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων κατά την είσοδο των αστυνομικών δυνάμεων στο χωριό, αγροτικό όχημα 4×4 που οδηγούσε νεαρός προσέκρουσε  σε τζιπάκι του ΤΑΕ, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές στο όχημα, το οποίο και ακινητοποιήθηκε.

Ο οδηγός ζήτησε συγνώμη για το περιστατικό. Λίγη ώρα αργότερα, ωστόσο, και ενώ οι αστυνομικοί εντόπισαν σε σπίτι δενδρύλλια κάνναβης και μια παράνομη καραμπίνα και προχώρησαν στη σύλληψη δύο αδερφών, κάτοικοι άρχισαν να τους αποδοκιμάζουν ομαδικά. Οι αστυνομικοί αντέδρασαν με περιορισμένη χρήση χημικών και το επεισόδιο έληξε εκεί.

Όμως, αυτό δεν είναι το μοναδικό περιστατικό. Μια εβδομάδα νωρίτερα, στη διάρκεια επιχείρησης σε τρία σπίτια στα Ζωνιανά και όση ώρα διαρκούσε η έρευνα, οι αστυνομικοί άκουγαν πυροβολισμούς περιμετρικά της περιοχής, ενώ λίγο αργότερα, άγνωστοι τους πέταξαν πέτρες.

Ενδεικτικό της πεποίθησης κάποιων παραβατικών ατόμων ότι βρίσκονται στο απυρόβλητο, είναι το γεγονός ότι οι έρευνες για ναρκωτικά απέδωσαν καρπούς, αφού εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν δενδρύλλια κάνναβης, στις αυλές δύο σπιτιών.

Σημειώνεται ότι η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων, με πρόσφατη ανακοίνωσή της, υπογράμμιζε την ανάγκη ενίσχυσης της αστυνομικής δύναμης στο Ρέθυμνο, επισημαίνοντας ότι η παραβατικότητα και η απείθεια έχουν σημειώσει σημαντική άνοδο.

Πηγή:  ertnews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis