Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
λιμενικο
17:19 | 09/10/2024

Τις βραδινές ώρες την 07/10/2024, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Καρπάθου για έναν αγνοούμενο 25χρονο ημεδαπό υποβρύχιο αλιέα, ο οποίος είχε μεταβεί τις απογευματινές ώρες για διενέργεια υποβρύχιας αλιείας στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας «ΦΙΣΕΣ» βορειοδυτικά της Καρπάθου και έκτοτε αγνοούταν.

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ξεκίνησαν έρευνες από ένα Ναυαγοσωστικό σκάφος (Ν/Γ) του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο ιδιωτικά σκάφη, δύο ιδιώτες δύτες, δύο περιπολικά οχήματα του Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ από ξηράς, ένα σκάφος της δύναμης FRONTEX, ενώ απογειώθηκε ένα αεροσκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα ελικόπτερο της FRONTEX, καθώς και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) της δύναμης FRONTEX.

Διαβάστε επίσης

Τις μεσημβρινές ώρες την 08/10/2024, ο 25χρονος, εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του από το σκάφος της FRONTEX στη θαλάσσια περιοχή «ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ» Μεσοχωρίου και μεταφέρθηκε στον λιμένα Φοινικίου.

Ο θάνατός του διαπιστώθηκε από το πλήρωμα ασθενοφόρου οχήματος του ΕΚΑΒ, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στη Ρόδο προκειμένου να διενεργηθεί νεκροψία – νεκροτομή από την Ιατροδικαστική υπηρεσία Δωδεκανήσου.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Καρπάθου.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis