Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
λυτρας
19:59 | 15/07/2024

Πρωταγωνιστής σε επεισόδιο στις φυλακές Κορυδαλλού φέρεται πως ήταν ο γνωστός ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας, μετά την προφυλάκισή του για το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας με θύμα τη σύζυγό του.

Την ώρα που ο Απόστολος Λύτρας έχει κάνει αίτημα για να αποφυλακιστεί με βραχιολάκι, ο γνωστός ποινικολόγος είναι πρωταγωνιστής σε επεισόδια μεταξύ κρατουμένων στον Κορυδαλλό.

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με πληροφορίες του STAR, ο Απόστολος Λύτρας με τη συμπεριφορά του προκάλεσε επεισόδιο με τους συγκρατούμενους του, στο VIP κελί των φυλακών.

Ειδικότερα, οι συγκρατούμενοί του έκαναν παράπονα στη διοίκηση των φυλακών λέγοντας ότι ο ποινικολόγος τους τρώει το φαγητό, καπνίζει συνεχώς και δεν φροντίζει την προσωπική του υγιεινή.

"Είσαι βρωμιάρης, τρως τα φαγητά μας και δεν καθαρίζεις" φέρεται να του είπαν, καθώς το γεγονός ότι ο Απόστολος Λύτρας είναι φανατικός καπνιστής τους δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα, μιας και ο ένας από τους δύο έχει υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Μεταφέρθηκε σε κελί με 15 άτομα

Οπως έγινε γνωστό μετά το περιστατικό, η διοίκηση των φυλακών Κορυδαλλού αποφάσισε να μεταφέρει τον Απόστολο Λύτρα από τη VIP πτέρυγα.

Έτσι, φερεται πλέον να βρίσκεται σε απλό κελί, μαζί με 15 άτομα.

Στο κελί αυτό, ο Απόστολος Λύτρας διαμένει μαζί με Αλβανούς και Πακιστανούς κακοποιούς σε κουκέτες, ενώ δεν υπάρχει και ντους, παρά μόνο μια "τούρκικη τουαλέτα".

Αίτημα για βραχιολάκι

Υπενθυμίζεται πως τις προηγούμενες ημέρες ο ειαγγελέας πρότεινε να γίνει δεκτό το αίτημα του ποινικολόγου Απόστολου Λύτρα, ώστε να αποφυλακιστεί με "βραχιολάκι".

Στην πρότασή του, αναφορικά με την προσφυγή του ποινικολόγου κατά της προφυλάκισής του, ζητά την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του 52χρονου με κατ’ οίκον περιορισμό και ηλεκτρονική επιτήρηση, για τους επόμενους έξι μήνες.

"Θα ξέρουμε τις επόμενες ημέρες, το Συμβούλιο θα αποφανθεί διότι έχει υποστηρίξει ο κ. Λύτρας ότι δεν είναι ύποπτος φυγής, ότι δεν παραβίασε τη δικαστική απόφαση και συνεπώς θα πρέπει να αντικατασταθεί η προσωρινή του κράτηση με κράτηση με βραχιολάκι και ο εισαγγελέας έκρινε ότι ορθώς τα υποστηρίζει αυτά τα πράγματα ο κ. Λύτρας", λέει, μιλώντας στο MEGA, δικηγόρος Εβίτα Βαρελά.

"Με το βραχιολάκι στο σπίτι σημαίνει εντός οικίας", συμπληρώνει.

Την τελική απόφαση, για το αν θα γίνει δεκτό το αίτημα του Απόστολου Λύτρα για αντικατάσταση της προσωρινής κράτησής του με κατ’ οίκον περιορισμό και "βραχιολάκι" θα λάβει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis